Terrassa estrena pista de gel a la plaça Nova durant el Nadal

Dissabte 30 de novembre s’inauguraran l’enllumenat nadalenc i el pessebre al Raval de Montserrat

Pista de gel.
Pista de gel. | Arxiu
LaTorre
23 de novembre del 2019
Actualitzat el 25 de novembre a les 8:56h
Terrassa tindrà una pista de gel durant les festes nadalenques. Serà descoberta, de 420m2 i s'instal·larà a la plaça Nova. Per a l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, "aquesta acció s’emmarca en la voluntat municipal de promoure el comerç a tot el conjunt de la ciutat, acollint accions i iniciatives estimulants com la del Gremi Empresarial d’Hostaleria, que de ben segur contribuiran a crear sinergies noves a la ciutat, en especial per aquestes festes".

La iniciativa del Gremi Empresarial d’Hostaleria de Terrassa i Comarca ha comptat amb la col·laboració de l’Ajuntament de Terrassa. La pista es posarà en marxa la primera setmana de desembre i comptarà amb una zona amb quatre carpes on s’ubicarà la venda d’entrades, l’àrea de patins i els serveis complementaris.

Hi podran patinar fins a un màxim de 80 patinadors i patinadores al mateix temps. Comptarà amb llum i so i un servei de monitoratge que s’encarregarà de la venda de tiquets, de la gestió del material i que oferirà la seva ajuda als usuaris i les usuàries.

Per part de l’Ajuntament, s’ha sol·licitat explícitament que l’equipament inclogui horaris específics i els mitjans necessaris per a que persones amb capacitats diverses en puguin gaudir plenament.

Les persones usuàries tindran a la seva disposició 225 parelles de patins de diferents talles, patins especials per als més petits i 8 pingüins per ajudar els infants a mantenir-se drets. Els patinadors i les patinadores que ho desitgin també tindran cascs a la seva disposició i hauran d’utilitzar guants de manera obligatòria, que caldrà que portin de casa.

514 punts de llum il·luminaran la ciutat

A finals d’octubre van començar els treballs per instal·lar l’enllumenat i l’ornamentació de Nadal als diferents punts de la ciutat. Durant aquestes festes, Terrassa comptarà amb un total de 514 punts de llum. Enguany, l’Ajuntament ha treballat conjuntament amb els eixos i associacions comercials per incrementar tant la qualitat com el nombre d’elements lumínics. Tots els elements lumínics instal·lats són de baix consum, amb tecnologia LED per afavorir una major eficiència energètica.
 

Fira de Santa Llúcia i pessebre de Terrassa 2018. Foto: Anna Mira



Durant aquestes festes, i davant els treballs que s’estan duent a terme al Portal de Sant Roc, es substituirà la tradicional il·luminació aèria que se situava per sobre la de calçada i de banda a banda del carrer per un seguit d’elements ornamentals que se situaran a les voreres. A més, en aquest tram també s’instal·laran diferents arbres de Nadal metàl·lics i il·luminats per completar la decoració.

A més, i durant aquestes festes, també s’il·luminaran algunes de les xemeneies més representatives de la ciutat que lluiran un enllumenat especial. Entre les xemeneies il·luminades trobarem les situades a la plaça Nova, la plaça Didó, la plaça de l’Anònima i la plaça de Salvador Espriu.

En total, l'Ajuntament de Terrassa ha destinat un pressupost de 115.000 euros (10.000 euros més que l’any passat) d’aportació íntegrament municipal i destinat a l’enllumenat de Nadal i als diferents elements lumínics i d’ornamentació.

Inauguració del Pessebre

El dissabte 30 de novembre també s’inaugurarà el Pessebre situat al Raval de Montserrat. Per desè any consecutiu, l'Agrupació de Pessebristes de Terrassa ha estat l'encarregada de la instal·lació del pessebre. Aquest any, el conjunt representa un pessebre artístic de grans dimensions que consta d'un portal amb la seva menjadora i foc a terra, un cobert annex on guardar els estris camperols i al seu costat destaca una font d'on brolla aigua natural que desemboca a un petit estany.

L'obra construïda s'ubica en una superfície enjardinada de 40 m2, Un cop inaugurat el pessebre s’iniciarà la tradicional Cantada de Nadales a l’atri de l’Ajuntament per part de Terrassa Ciutat Coral, una entitat que agrupa diferents entitats corals de Terrassa.