Protecció Civil activa l'alerta del pla Ventcat per les previsions de ventades el cap de setmana

Es preveu vent fort de sud aquesta matinada al front marítim

NacióDigital
22 de novembre del 2019
Protecció Civil ha activat aquest divendres l'alerta del pla Ventcat per les prediccions del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) que indiquen fort vent a partir d'aquesta nit i matinada i sobretot demà dissabte. D'acord amb aquestes previsions, hi pot haver cops de vent fort a partir d'aquest divendres al vespre i fins demà dissabte al matí a la façana marítima.

A partir de demà al migdia i fins diumenge el vent fort serà de nord-oest i afectarà les comarques del litoral i prelitoral de la meitat sud Barcelona, inclòs el Barcelonès, del sud de Lleida, les comarques de Tarragona i les de les Terres de l'Ebre. Atès que la major afectació es preveu dissabte, es demana prudència en els desplaçaments i en les activitats a l'aire lliure.
 
Des del cos d'emergències es demana tenir precaució especial amb el risc de caiguda de branques, arbres o altres elements estructurals. Cal evitar zones arbrades, incloses les d'àmbit urbà, mentre bufi el vent fort a les zones afectades. També es recomana retirar de façanes i balcons els elements que puguin quedar inestables i caure pel vent.

L'episodi de vent anirà acompanyat de fort onatge a tota la façana litoral. Per aquest motiu Protecció Civil indica que és especialment important evitar els accessos al front marítim i respectar els tancaments que se'n facin.