Es casen a la residència de salut mental de Terrassa on es van conèixer

El programa "Islàndia" recull aquesta entranyable història dos mesos després que el matrimoni es donés el "sí" la Casa Marquès de Terrassa

En Josep Maria i la Montserrat a la seva habitació.
En Josep Maria i la Montserrat a la seva habitació. | Eva Catalán / RAC1
LaTorre
22 de novembre del 2019
Els micròfons de RAC1 han recollit una història d'amor entranyable. La protagonitzen en Josep Maria i la Montserrat després de conèixer-se a Casa Marquès, residència per a persones amb trastorns mentals, ara s'han casat al mateix centre. Els professionals del centre els van organitzar l'enllaç, que va tenir lloc el 27 de setembre, explica Albert Om, presentador del programa Islàndia, que els va anar a conèixer.

Segons declaracions a la cadena radiofònica, la Montserrat, que pateix trastorn bipolar i esquizoafectiu, "mai havia esperat trobar un home que em digués que m'estimava". Pel que fa a en Josep Maria, té 64 anys i pateix esquizofrènia. El nuvi afirma: "Hi ha una pastilla blava i verda que em va molt bé, però la Montserrat és la pastilla més bona que he tingut mai".

La Residència Casa Marquès va obrir el 2016 de la mà de l'Hospital MútuaTerrassa i a dia d'avui acull a 30 persones amb trastorns mentals, entre ells el matrimoni. La Montserrat va ser la primera persona que va entrar-hi, i l'estiu d'aquell any hi va arribar en Josep, expliquen.  Ara, malgrat les normes del centre, ara comparteixen llit de matrimoni. En Josep Maria, per la seva banda, ho té clar: "Quan no siguem en aquest món, ens continuarem estimant".

La parella es va donar el "sí" a finals de setembre i se'n van anar de viatge de nuvis a Figueres. Allà, van anar a veure el Teatre-Museu Dalí, que segons en Josep "era una obsessió seva", ja que és pintor i "la Montserrat és la seva mussa", tot comparant la seva passió amb la relació de Dalí i Gala.

Segons declaracions de la núvia recollides per la cadena, es van conèixer a la sala de la televisió, i allà, "es van enamorar". La Montserrat, que ara compta amb 54 anys, diu que quan la van diagnosticar amb 20 anys va pensar "que allà s'acabava la seva vida", tanmateix afirma "ara tot surt bé, som la mar de feliços".