Les tres propostes de Junts per Terrassa pel ple del pròxim divendres

Meritxel Lluís i Miquel Sàmper han comparegut en roda de premsa per a presentar tres propostes que "lògicament esperen ser aprovades"

Meritxell Lluís i Albert Sàmper (JuntsxTerrassa) a la roda de premsa d'aquest matí.
Meritxell Lluís i Albert Sàmper (JuntsxTerrassa) a la roda de premsa d'aquest matí. | Marc Solé
Marc Solé
22 de novembre del 2019
Actualitzat el 28 de novembre a les 16:06h
Junts per Terrassa (JxT) ha donat a conèixer aquest matí tres propostes que la formació presentarà al ple municipal del pròxim divendres 29 de novembre. Els tres punts han estat exposats per Meritxell Lluís i Albert Sàmper, representants del partit al consistori egarenc.

La primera proposta coincideix amb la celebració del dilluns 25 de novembre del Dia Internacional contra la Violència envers les Dones. Des del partit es vol refermar "el ple compromís per lluitar contra aquesta problemàtica". Segons Meritxell Lluís, "cal refermar el compromís de l'Ajuntament, malgrat els l'Ajuntament sempre l'han demostrat". La numero 1 de la formació ha volgut remarcar "l'atenció que mereixen els casos de violència sexual", la qual malauradament està en l'ordre del dia.

El segon punt de l'informe està relacionat amb l'elaboració d'una guia per a la comunicació inclusiva. Per a JxT, "és important utilitzar un llenguatge respectuós envers col·lectius determinats". Per això, la formació pretén elaborar un llibre d'estil transversal en què "hi participin diferents actors" per a refermar la posició de Terrassa com a "ciutat diversa i plural". Així doncs, mitjançant una guia pràctica impulsada des de l'Ajuntament, el partit vol treballar per aturar l'ús de conceptes com "minusvàlid" o expressions com "treballar com un negre" i fomentar un llenguatge inclusiu per combatre "qualsevol tipus de discriminació".

En tercer lloc, Junts per Terrassa proposa un full de ruta que pretén anar de la mà amb la segona proposta. D'aquesta manera, proposen el foment de l'accessibilitat cognitiva a Terrassa per a "facilitar l'educació i accés al coneixement" a persones amb dificultats de llenguatge, discapacitat intel·lectual, persones amb visió reduïda, immigrants i persones d'edat avançada. En aquesta línia, Meritxell Lluís ha explicat que la conveniència de canviar la senyalètica pública i publicar informacions d'interès general "en lectura fàcil",entre altres mesures per a assolir "el repte de l'accessibilitat universal".

Les tres propostes veuran la llum el proper divendres 29 de novembre, quan tindrà lloc el ple municipal mensual. Malgrat l'última paraula les tindrà el govern municipal, que compta amb majoria absoluta, Meritxell Lluís ha expressat que "confien que totes les propostes siguin aprovades.