Nova campanya de donacions de sang amb el Terrassa FC com a protagonista

Diferents equips vindran a realitzar donacions grupals entre els dies 25 i 29 de novembre

Donació de sang amb els jugadors del Terrassa FC.
Donació de sang amb els jugadors del Terrassa FC. | Cedida
LaTorre
24 de novembre del 2019
El Terrassa FC conjuntament amb el Banc de Sang i Teixits de Terrassa engega una campanya per convidar als seus socis, amics i familiars a donar sang. Amb un eslògan engrescador i fent-se propi el hashtag #Sangfluencer, el club es converteix en una entitat que fa servir la seva influència per donar visibilitat a aquest generós acte, que salva vides. 

La campanya es durà a terme del dilluns 25 de novembre fins el divendres 29, en horari de 9h a 20h (el dimecres 27, de 9h a 13:30h i de 15:30h a 20h) i tindrà lloc al Banc de Sang i Teixits de la Mútua de Terrassa (Plaça Dr. Robert, 5). Amb l'objectiu d'augmentar les reserves de sang, s'anima a tota la #famíliaTerrassaFC a participar-hi, fent la seva donació i compartint l'experiència a les xarxes socials, convertint-se així també en #sangfluencers.

Aquesta iniciativa se suma a les diferents accions compromeses amb la societat, de caire solidari que formen part de l'ADN terrassista, i que van més enllà del terreny de joc, aprofitant el ressò que té el futbol, per construir una societat més implicada i ser mirall per a les noves generacions.

Per què donar sang?

El Banc de Sang recorda que a Catalunya, per cobrir les necessitats dels hospitals, calen unes 1.000 donacions diàries. La sang és un component biològic que caduca i que no es pot fabricar, la única manera d'obtenir-la és a través de la donació voluntària i altruista dels donant.

Actualment les reserves de sang es troben per sota dels nivells òptims i habituals en aquesta època, però les necessitats dels hospitals no minven. Comptant amb reserves entorn els 5-6 dies, quan l'idoni és tenir-ne per a 10-12 dies, i estant especialment baixes les reserves del grup O-, es fa palesa la urgència de recuperar les reserves, amb l'empenta de campanyes com aquesta.

Els requisits per donar sang són tenir entre 18 i 70 anys, pesar més de 50kg i gaudir d'un bon estat de salut. No és necessari estar en dejú i cal portar un document oficial. Els donants més joves (entre 18 i 40 anys) també es poden inscriure al Registre de Donants de Medul·la Òssia, aprofitant la mateixa extracció de la donació de sang.