Terrassa Cooperativa

Una cinquantena d'entitats ompliran la plaça Vella en la 4a Fira de l'Economia Social i Solidària

Se celebra aquest dissabte 23 de novembre

per Anna Mira, Terrassa | 21 de novembre de 2019 a les 20:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 21 de novembre de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La plaça Vella de Terrassa ja comença els preparatius per acollir, un any més, la Fira de l'Economia Social i Solidària. Dins el marc de la Terrassa Cooperativa, una cinquantena d'entitats i associacions exposaran la seva tasca al centre de la ciutat.

Terrassa Cooperativa va arrencar el dilluns 4 de novembre amb la seva cinquena edició. Amb la mirada fixada en l'economia feminista i la formació, fins el 30 de novembre Terrassa haurà acollit fins a 43 activitats a diferents punts de la ciutat i 54 entitats que promouen aquesta alternativa de consum. El programa de totes les activitats el pots consultar en aquest enllaç.


A banda de la fira, durant tot el dia es faran activitats a la ciutat en aquesta jornada dedicada a l'economia social i solidària.

L'ESS com a motor de canvi


En el mateix sentit s'ha expressat la presidenta de la Xarxa d’Economia Solidària de Terrassa, Rosa Guinot, qui defineix l'ESS com aquella economia on "prioritzem la vida per davant dels beneficis econòmics i tenim cura de l'entorn amb els valors de l'equitat, la igualtat i la justícia".

Per Guinot i també pel Luis Carlos de la Concepción, referent territorial per al Consell Rector del Vallès Occidental de la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya, les activitats de la Terrassa Cooperativa busquen qüestionar el tipus de consum que fem i donar una resposta i una alternativa.

Finalment s'ha indicat que a Terrassa durant el 2019 s'han creat cinc noves empreses d'ESS i que la ciutat aglutina el 45% de totes les empreses que es creen al Vallès. En nombres absoluts, actualment a Catalunya hi ha 3.169 empreses cooperatives i al conjunt de l'estat espanyol representen 12,5% del PIB.
 

 

Participació