L’Ajuntament de Terrassa rep el distintiu «Soc Smart» per la seva aposta per la ciutat intel·ligent

El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, entregant el distintiu a la tinenta d'alcalde Núria Marín i la regidora Ona Martínez.
El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, entregant el distintiu a la tinenta d'alcalde Núria Marín i la regidora Ona Martínez. | Generalitat de Catalunya
LaTorre
21 de novembre del 2019
Actualitzat a les 17:37h
L’Ajuntament de Terrassa ha rebut el distintiu "Soc Smart" de la Generalitat de Catalunya com a reconeixement als esforços municipals per evolucionar cap a una ciutat intel·ligent, promovent i utilitzant solucions tecnològiques. La tinent d’alcalde de Serveis Generals i Govern Obert de Terrassa, Núria Marín, ha rebut aquest distintiu de mans del conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, a l’estand de la Generalitat al saló Smart City Expo World Congress, que se celebra aquests dies al recinte Gran Via de la Fira de Barcelona. La regidora de Transparència i Qualitat i Tecnologia, Ona Martínez, ha assistit també a l'acte.

Així, Terrassa és una de les onze ciutats guardonades en la primera edició d’aquests reconeixements, amb els quals la Generalitat vol distingir els municipis catalans que han fet de la innovació tecnològica una aposta estratègica per millorar la vida dels seus ciutadans i ciutadanes.

En el cas de Terrassa, el distintiu atorgat reconeix la realització de projectes transversals com ara Terrassa Energia Intel·ligent, la plataforma Sentilo Terrassa o el Pla d’edificis intel·ligents. També s’han tingut en compte eines com la plataforma Participa a Terrassa, la col·laboració amb empreses, universitats i altres administracions, l’aplicació mòbil Cuidem Terrassa o l’oferta de wifi municipal, amb més de 170 punts d’accés.

Terrassa, present al congrés Smart City Expo

El lliurament dels distintius es farà durant la darrera jornada del Smart City Expo World Congress, un certamen en què l’Ajuntament de Terrassa ha participat activament. Personal tècnic municipal ha participat en diversos col·loquis sobre energia i ciutats intel·ligents, amb participants de municipis de la resta de l’Estat i de tot el món, i també ha presentat el projecte Terrassa Energia Intel·ligent dins de la programació de l’estand de la Diputació de Barcelona.

L’Smart City Expo World Congress, que se celebra a Barcelona des del 2011, és l’esdeveniment anual sobre ciutats i mobilitat intel·ligent més gran del món. L’edició d’aquest any ha comptat amb més d’un miler d’exposicions i 700 ciutats de tot el món, i s’espera que se superin els 21.000 assistents.