L'empresa Continental planeja vendre la planta de Rubí, amb 760 treballadors

L'empresa està avaluant la situació i planteja "un possible procés de reindustrialització"

Redacció
21 de novembre del 2019
Actualitzat a les 17:27h
L'empresa Continental pretén vendre's la planta de Rubí
L'empresa Continental pretén vendre's la planta de Rubí | Google Street View
CCOO ha emès un comunicat, aquest dijous, en què ha anunciat la intenció de Continental Locomotive de vendre la planta que té a Rubí, amb 760 treballadors. L'operació s'emmarca en un procés de reestructuració a escala mundial de la companyia, el programa Continental Transformation 2019 - 2029, "davant la transformació que s'està donant al sector de l'automòbil".

La decisió s'hauria pres perquè els components electrònics que fabrica actualment l'empresa alemanya aviat no tindran sortida, i per això vol deixar de produir a la planta vallesana i busca comprador. El sindicat ha exigit que es facin les inversions necessàries a la planta vallesana per tal de "modernitzar les instal·lacions", i d'aquesta manera, "adaptar-la a la nova realitat del sector per produir components per a vehicles elèctrics". A més, ha recalcat que la plantilla compta "amb una experiència contrastada i capacitat d'afrontar els nous reptes del sector".

Continental analitza la situació

Per la seva banda, la firma de neumàtics i components del cotxe ha enviat un comunicat, en el qual explica que la companyia "ha iniciat una fase d'anàlisi per tirar endavant un possible procés de reindustrialització a les instal·lacions de Rubí". També ha assenyalat que "estan dissenyant mesures a escala global que ajudin assegurar la futura viabilitat i competitivitat de la unitat de negoci de Instrumentation & Driver HMI".

Tot plegat, ha determinat la multinacional unes mesures que "són necessàries davant la distribució de les vendes en el sector de l'automoció i l'entrada massiva de nous competidors".  Així doncs, han garantit que "l'empresa establirà un diàleg amb els col·laboradors quan s'hagin determinat les diferents alternatives pel futur d'aquestes plantes".