educació

Terrassa, reconeguda amb la «Menció Ciutat Orientadora» dels Premis Educaweb 2019

La Diputació de Barcelona ha atorgat aquest premi pel potencial del municipi per esdevenir motor d'iniciatives d'orientació acadèmica i professional

per La torre del Palau, 19 de novembre de 2019 a les 17:00 |
La regidora d'Educació de Terrassa, Teresa Ciurana, rep el reconeixement de la ma del Diputat, Alfredo Vega. | Cedida
Aquesta informació es va publicar originalment el 19 de novembre de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Diputació de Barcelona ha reconegut Terrassa amb la 4a Menció Ciutat Orientadora, en el marc dels Premis Educaweb 2019 d'Orientació Acadèmica i Professional. El diputat d'Educació de la Diputació de Barcelona i exalcalde de Terrassa, Alfredo Vega, va lliurar el reconeixement a la ciutat, que destaca per la seva aposta i compromís amb l'orientació. Va recollir el premi la regidora d'Educació, Teresa Ciurana.

Aquesta menció pretén reconèixer i donar visibilitat als projectes integrals, coordinats i comprehensius d’orientació acadèmica i professional des de la perspectiva del món local i fomentar, així, el treball de proximitat de l’orientació des d’una ciutat de qualsevol punt del món. La menció neix, l’any 2016, fruit del projecte “Guiding Cities" del Programa Erasmus+ de la Unió Europea i Educaweb ha volgut donar-li continuïtat en el marc del Premis Educaweb d’orientació acadèmica i professional, amb el suport i col·laboració de la Diputació de Barcelona.


Durant la seva intervenció, Vega va afirmar que "esdevenir ciutat orientadora comporta sumar la tasca orientadora de tots els agents educatius en un municipi, sense distingir entre centres educatius, administracions, associacions, famílies o empreses".

I va afegir que "amb aquesta menció volem destacar molt especialment el paper clau que juguen els ajuntaments, impulsant estratègies que facin possible que qualsevol persona rebi orientació en qualsevol etapa de la seva vida, generant condicions per a la col·laboració de tots els agents en el context local; proveint serveis i recursos d'orientació accessibles per a tota la ciutadania i en particular per a aquells col·lectius més vulnerables o en moments de transició".


La gala, celebrada al Jove Teatre Regina de Barcelona, va posar en valor la tasca de persones i institucions que treballen en l'àmbit de l'orientació. Entre les novetats d'enguany, va destacar la substitució de la tradicional ponència inaugural per un espectacle de teatre, música i il·lustració conduït pel compositor Marc Parrot i la pintora Eva Armisén.

La Menció s'atorga a una ciutat, seleccionada d'entre ciutats candidates de Catalunya, de la resta de l'estat espanyol i d'altres països europeus, i té el seu origen en el projecte europeu Guiding Cities. En les dues edicions anteriors el guardó el van obtenir Sabadell i Göteborg. El premi posa el focus en el potencial dels municipis per esdevenir motor d'iniciatives d'orientació acadèmica i professional, amb la voluntat d'identificar i donar visibilitat a pràctiques de referència en l'àmbit de l'orientació.
 

La regidora d'Educació de Terrassa, Teresa Ciurana, rep el reconeixement de la Diputació. Foto: Educaweb


Els Premis Educaweb reconeixen els millors projectes d’orientació acadèmica i professionals presentats en les categories Institucional, Professional, Menors de 35 anys amb projectes no aplicats i Empreses, aquest últim en col·laboració amb la Fundació Bertelsmann. En el mateix acte també es guardonen la Menció Ciutat Orientadora, en col·laboració amb la Diputació de Barcelona, que ha obtingut enguany Terrassa, i la Menció Enric Renay i Permanyer, impulsada amb DEP Institut i el Col·legi de Politòlegs i Sociòlegs de Catalunya.

Educaweb és un portal especialitzat en orientació acadèmica i professional que, des del 1998, facilita als usuaris la informació que necessiten per trobar la formació més adequada per desenvolupar el seu projecte professional i de vida. El web, que té un cercador amb més de 30.000 cursos i 20.000 centres de formació, ofereix continguts, eines i serveis d'accés lliure. Des del seu origen, Educaweb ha aconseguit destacar com a eina per a la cerca de formació i informació, amb més de 30 milions de visites i més de 250.000 usuaris registrats l'últim any.

 

Participació