Un equip d'estudiants de la UPC Terrassa triomfa amb el seu monoplaça elèctric en un campionat mundial

L'equip UPC ecoRacing, amb el seu ecoRX, ha aconseguit enguany 5 guardons a la Formula Student, un campionat a nivell mundial de cotxes fabricats per estudiants

L'equip UPC ecoRacing amb el seu monoplaça, l'ecoRX.
L'equip UPC ecoRacing amb el seu monoplaça, l'ecoRX. | ecoRacing UPC
LaTorre
19 de novembre del 2019
UPC ecoRacing es defineix com a "equip d'investigació tecnològica que desenvolupa tecnologies innovadores en l'àmbit de l'automoció sostenible", porta 10 anys creant automòbils monoplaces. D'aquest projecte n'ha sortit l'ecoRX, el primer monoplaça 100% elèctric amb tracció a les 4 rodes i amb més palmarès de l'estat espanyol.

El passat 25 d'Agost l'última UPC ecoRacing participava en la última competició del calendari de la Formula Student, donant per acabada la temporada d'evolució i validació de l'ecoRX.

En aquesta competició, la formació ha estat l'únic representant català present a competicions internacionals com Holanda, Hongria, Alemanya i Espanya, competint amb les universitats més prestigioses del món en l'àmbit de l'enginyeria, i en què ha aconseguit fins a 5 guardons.

Durant totes les competicions es va poder comprovar la solidesa del disseny del monoplaça per part dels estudiants, sent en totes elles dels primers equips en passar la exigent inspecció tècnica requerida abans de poder participar en les diferents proves de cada certamen.

Després de la presentació del monoplaça a finals de maig, l'equip va preparar-se per assistir a quatre de les competicions més exigents presents al calendari de Formula Student, començant per la Formula Student Netherlands, celebrada al mític circuit d'Assen, on va obtenir distincions en dues categories, enduent-se la victòria a la prova de cost i fabricació del monoplaça i una segona posició a la prova de pla de negoci.
 

L'equip amb els dos premis aconseguit a la prova Formula Student Netherlands, a Holanda Foto: UPC ecoRacing



Seguidament, UPC ecoRacing es va traslladar a Viena per preparar la
competició d'Hongria, la Formula Student East. Amb nous competidors i diferents condicions, l'ecoRX 2019 va ser capaç de batre el rècord de l'equip en la prova d'Skid Pad, a banda d'endur-se la segona posició en la prova de cost i fabricació i la tercera en el pla de negoci.

Conclosa la primera part de la temporada de competicions, UPC ecoRacing va tornar a Terrassa per preparar-se per la Formula Student Germany, celebrada al llegendari circuit de Hockenheim, on s'enfrontaria a gairebé 120 equips d'arreu del món. Allà, va obtenir molt bones puntuacions a les proves estàtiques, i va ser el segon equip en completar la inspecció tècnica quan tant sols s'havia disputat un dia de la competició.

Finalment, l'equip d'estudiants va acabar la temporada al Circuit de Barcelona-
Catalunya, competint a la Formula Student Spain, on va arribar a les finals de la prova de cost i fabricació i de la presentació del pla de negoci per acabar d'arrodonir una gran temporada que no fa més que evidenciar l'èxit de l'equip.