Fupar estrena una nova sala per l’elaboració de paper reciclat

Després de 10 anys, el centre especial de treball es planteja poder encarar nous reptes

Celebració dels 10 anys reciclant paper a Fupar.
Celebració dels 10 anys reciclant paper a Fupar. | Anna Mira
19 de novembre del 2019
Actualitzat a les 10:14h
Fupar ja té nova sala per treballar el paper reciclat. El centre especial de Terrassa ha celebrat els "10 anys donant vida al paper" amb la inauguració d'un nou espai on els treballadors milloraran en confort i els permetrà assumir nous reptes. Així ho ha explicat la directora 
tècnica del Centre Ocupacional de Fupar, Marta Puig, a la inauguració de la sala, en el marc de la Terrassa Cooperativa, aquest dilluns a la tarda.

El nou espai ha estat cofinançat en un 40% per la Fundación ONCE, i permet separar l'àrea de paper humit de l'àrea de treball amb paper sec. Així, ara la nova sala compta amb piques adaptades a les comandes que tenen, un terra rugós que evita relliscar i també un espai tancat per la premsa, que evita que el fort soroll de la màquina molesti a la resta dels treballadors.

Tots ells han estat presents en un dia molt especial de reconeixement de la feina, que ha conclòs amb la tradicional bufada d'espelmes per celebrar els primers 10 anys de treball.

Per la seva banda, el primer tinent d'alcalde de promoció econòmica, Isaac Albert, ha agraït la tasca de les persones que fan possible aquesta feina i ha recordat que Terrassa Cooperativa té la voluntat de "construir una ciutat millor, més justa, més solidària i més equitativa al costat de socis com Fupar".

Entre els nous reptes que Fupar es planteja gràcies a la nova sala hi ha ampliar la gamma d'ambientadors i també visibilitzar, encara més la marca al comerç de la ciutat. Puig ha recordat que la tasca de reciclar paper s'emmarca amb la voluntat de Fupar de treballar per la sostenibilitat i amb la "reutilització de materials per crear-ne de nous". En deu anys un total de 90 usuaris de Fupar han treballat en el reciclatge del paper.