Ullastrell ja té Punt Verd

Era l’únic poble de la comarca sense aquesta infraestructura

Inauguració de la deixalleria d'Ullastrell.
Inauguració de la deixalleria d'Ullastrell. | Cedida
Redacció
19 de novembre del 2019
Ullastrell ja disposa de Punt Verd. Era l’únic poble de la comarca sense aquesta infraestructura i l’Ajuntament d’Ullastrell l’ha fet possible gràcies a una subvenció de l’Agència de Residus de Catalunya de 203.000 euros. S'ha inaugurat aquest diumenge 17 de novembre tot i que obrirà les portes el pròxim dissabte 23 de novembre.

Situat a la Crta BV1203 Km 5, servirà per poder gestionar els residus domèstics de les famílies locals que no poden ser dipositades en les fraccions de residus ordinàries. El punt verd romandrà obert els dissabtes de 10h a 14h i els dimecres de 16h a 20h i els veïns tindran descompte en la taxa si certifiquen un ús de 6 vegades en el primer semestre de cada any.

Aquest servei a més serà el preludi del canvi de model de recollida de residus que en els propers mesos passarà al model de “Porta a Porta”. Aquest punt verd se suma a una sèrie d’accions en pro del medi ambient que ha anat desenvolupant l’Ajuntament d’Ullastrell en els darrers anys com l’escalfament de tots els edificis municipals amb biomassa, la generació de part de l’electricitat de l’escola via plaques fotovoltaiques o la substitució de bona part de l’enllumenat públic amb equips més eficients.

La inauguració ha comptat amb l’alcalde d’Ullastrell, Jaume Puig, el Director de l’Agència de Residus de Catalunya Josep Maria Tost; l’alcalde de Matadepera i President del Consorci de Residus del Vallès Occidental, Nil López i la Regidora de l’Ajuntament de Terrassa, Lluïsa Melgares.
 

Inauguració de la deixalleria d'Ullastrell. Foto: Cedida