Terrassa comença la neteja de la llera de la riera del Palau

El pressupost d'adjudicació és de prop de 80.000 euros, i estan finançats en part a través del conveni de col·laboració signat amb l'Agència Catalana de l'Aigua

Els operaris comencen les feines de neteja.
Els operaris comencen les feines de neteja. | @jordi_ballart (Twitter)
LaTorre
16 de novembre del 2019
L'Ajuntament de Terrassa ha començat aquesta setmaba els treballs per netejar el tram urbà de la llera de la riera del Palau. Les tasques de neteja de l'espai consistiran principalment en treballs de desbrossada de vegetació i tala d'arbres. El tram en què es treballa és el comprès entre lavinguda de les Arts i el sud dels jutjats de Terrassa, a l'alçada del pont de la N-150, i té una longitud de més de 4 kilòmetres.

El projecte contempla la tala d'arbres i la retirada de soques, la desbrossada de les espècies arbustives i herbàcies, -majoritàriament ginesta (Spartium Junceum) i esbarzer (Rubus Ulmifolius)-, que estan al mig de la llera i que obstaculizen el correcte funcionament hidràulic de les rieres. Els treballs es faran amb una desbrossadora mecànica i les restes quedaran, ben triturades, a la llera. En aquesta actuació també es retiraran les canyes i plomalls, que són espècies invasores, per evitar que no tornin a rebrotar.

Segons l'alcalde, Jordi Ballart, es calcula que es desbrossaran 40 mil m2 d'arbustos i es retiraran prop de 61 tones de troncs. A més, via twitter, el batlle ha anunciat que totes les actuacions "seran coordinades per l'Oficina Tècnica de Rieres de Terrassa, un nou organisme que vetllarà pel manteniment i la seguretat de les rieres i que definirà les propostes del seu desenvolupament urbanístic".