Olympia Villalba: «Espero que el concert final de Singfònics sigui una bomba emocional»

La directora del grup Singfònics, que dissabte posa punt i final a nou anys de versions al Teatre Principal de Terrassa, allà on tot va començar

Olympia Villalba dirigint una actuació del grup.
Olympia Villalba dirigint una actuació del grup. | Cedida
Marc Solé
15 de novembre del 2019
Actualitzat a les 11:24h
Singfònics abaixarà el teló aquest dissabte al Teatre Principal de Terrassa després de nou anys d'espectaculars concerts coreografiats i música de, des de rock dels 80 fins a temes actuals. Amb vista a l'espectacle final del grup, LaTorre ha parlat amb la seva directora, Olympia Villalba, per esgrimir les claus del seu èxit, el seu estil únic i l'última posada en escena de la coral.

- Pels qui no els coneguin, què és i ha estat Singfònics?

- Singfònics és un grup vocal creat fa nou anys amb la intenció de ser una coral diferent. Volia trencar els esquemes del que s'espera una coral.

- Què ha caracteritzat el grup aquests nou anys?

- El grup ha estat una coral "del segle XXI". De portes en fora, ha estat una coral que donava molta importància a la coreografia, amb una performance molt juvenil i sobretot, molt enèrgica. De portes cap endins, hem evolucionat molt, passant de peces simples a obres molt més complexes, tenint en compte que tots els seus membres eren amateurs.
 

Singfònics en acció. Foto: Cedida


- Per què creu que han triomfat?

- Sobretot, per què ens entusiasma el que fem. Quan fas alguna cosa des de la passió i l'entrega és molt més fàcil connectar amb el públic. A més, el repertori variat que ens caracteritza ens ha permès fer vibrar a molta més gent.

- Si han tingut i tenen tant èxit, com és que ara abaixen la persiana?

- El nostre èxit, precisament, ha estat experimentar una evolució durant l'existència; gaudint del camí sense importar on anàvem. L'èxit és gaudir. Simplement sentim que el nostre recorregut plegats acaba aquí, i abans que els interessos de cada un aconseguissin debilitar aquest projecte que tant estimem, hem decidit finalitzar-lo a la cresta de l'onada.

- Com està sent aquesta última setmana abans del darrer concert?

- Està sent un final molt intens a tots els nivells, sobretot emocional. Estem preparant els últims detalls pel que volem que sigui un súper-concert, una celebració, darrere del qual hi ha moltes hores de feina.

- Com preveuen que sigui aquest final?

- Espero que sigui una bomba emocional. Aquest concert és un luxe: una manera de celebrar el nostre camí junts davant de tota la gent que ens ha acompanyat tots aquests anys. A més, acabem on vam començar, al Teatre Principal, la qual cosa encara el fa més especial. Convidem a la gent a venir al concert, que el farem a la nostra manera.
 

Actuació de Singfònics amb Villalba (d'esquena, vestida de blanc), al capdavant). Foto: Cedida


- Parla d'un concert «especial»; Com pretenen fer que així sigui?

- Hem seleccionat aquelles cançons que més han marcat el nostre recorregut pels escenaris els últims 9 anys. També el fa molt especial la intervenció de cantaires de totes les etapes de Singfònics, molts dels quals feia temps que no cantaven amb nosaltres.

- Quin ha estat el millor moment d'aquests anys?

- Se'm fa impossible respondre aquesta pregunta: en tinc una col·lecció.

- Aleshores, quina ha estat la millor etapa del grup?

- És molt complicat, perquè indiferentment del moment, la sintonia entre integrants sempre ha estat excel·lent. Tanmateix, depèn del que es prioritzi. Per exemple, en aquesta última etapa ha destacat una qualitat musical i coreogràfica altíssima venint d'un grup amateur.

- Pel que diu, sembla un viatge idíl·lic, però... Què hauria canviat en aquests nou anys?

- No canviaria absolutament res...i mira que hem passat moments difícils! (riu). No ha estat fàcil, hem tingut les nostres crisis, moments de dubte, de discrepàncies, però no canviaria res, perquè tot el que ha passat ha conformat aquesta experiència tan enriquidora.

- I després de dissabte... Què ve?

- Després del concert de dissabte tocarà gaudir de l'agraïment, de la sort que hem tingut d'això tan gran que hem compartit. Si aquest període acaba, és precisament per deixar pas a tot el que ha de venir, la qual és una incògnita, però també un avantatge: Hi ha tant de talent a Singfònics, que hi ha moltes ganes de saber què generarà aquest buit que deixa a partir de dissabte.
Arxivat a