Tallen un tram de l’avinguda del Vallès per un esvoranc a la vorera

L’esfondrament l’haurien provocat les darreres pluges, i l’Ajuntament ha demanat a l’ACA que ho repari amb urgència

Tall de trànsit a l'avinguda del Vallès.
Tall de trànsit a l'avinguda del Vallès. | Aj. Terrassa
LaTorre
14 de novembre del 2019
Actualitzat a les 11:01h
Un tram de vorera de l’avinguda del Vallès, a tocar del pont de Sant Llorenç (al barri d’Egara) ha patit aquest migdia un esfondrament, causat possiblement pels últims aiguats. L’Ajuntament ha tallat el trànsit en sentit Nord a l’alçada del pont d’Almeria, cap on es desvien els vehicles, que hauran de pujar l’avinguda pel costat est (per la banda de Les Arenes-La Grípia i Can Montllor; vegeu plànol a sota).

Aquesta mesura s’ha pres fins que es puguin dur a terme les obres de reparació de l’esvoranc i de les afectacions causades pels aiguats. L’Ajuntament ha demanat a l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) que dugui a terme de manera urgent aquestes obres.

El tram es troba concretament al marge dret aigües avall de la riera de les Arenes, just passat el pont de Sant Llorenç. Aquest tram ja havia quedat afectat per les pluges del 15 de novembre de 2018, i arrel d’això l’Ajuntament ja va sol·licitar a l’ACA sense èxit que actués reforçant l’endegament en aquell punt.

Després dels aiguats del 22 d’octubre de 2019, l’Ajuntament va detectar que les pluges havien tornat a provocar un nou moviment del mòdul del mur de contenció d’aquest mateix tram de la riera i així ho va notificar a l’ACA una altra vegada. Aquest migdia s’ha produït en aquests mòduls l’esfondrament d’un tram de la vorera, i també s’ha comprovat que els dos mòduls següents han patit uns moviments.

El tram afectat estava tancat i senyalitzat des de desembre de 2018. Amb l’incident d‘avui, que ha deixat un esvoranc de quasi tot l’ample de vorera per uns 7 metres de longitud aproximadament, l’Ajuntament s’ha vist forçat a tallar el trànsit en sentit nord per garantir la seguretat del trànsit. L’Ajuntament de Terrassa s’ha posat en contacte amb l’ACA, que actuarà reparant la vorera i reforçant els fonaments del mur.

Per la regidora de Rieres, Jennifer Ramírez, "és preocupant que tot i les vegades que ho hem demanat a l’ACA, aquesta no hagi fet res fins ara, i que només actuï amb caràcter d’emergència un cop ja s’han produït els danys. La manca de conservació de les infraestructures d’endegament de les rieres acaba perjudicant a la ciutat".