La Mitja de Terrassa busca ser un referent internacional en la seva 21ª edició

L'objectiu de l'organització és arribar als 4.000 participants

Cartell de la Mitja Marató de Terrassa.
Cartell de la Mitja Marató de Terrassa. | Aj. Terrassa
Marc Solé
17 de novembre del 2019
Jordi Ballart, alcalde de Terrassa, i David Otero, president de l'Associació Mitja Marató, han presentat aquest matí davant dels mitjans de comunicació la prova fondista, que se celebrarà el pròxim 26 de gener a la ciutat vallesana. Els dos ponents han destacat el compromís de la cursa amb la ciutat, el renom que ha adquirit els ultims anys i han presentat el cartell d'enguany.

  La 21a edició de la carrera,  tindrà la sortida i l'arribada al Parc dels Catalans i no patirà alteracions respecte al recorregut de l'edició anterior. El mateix dia,tindrà lloc la Cursa Santi Centelles, de 5km, de la qual Jordi Ballart n'ha destacat que "és una cursa a l'abast de tothom"

En una intervenció de prop de mitja hora precedida d'una ronda de preguntes, Ballart i Otero han esgrimit les característiques de la 21a edició de la Mitja Marató de Terrassa, n'han presentat el cartell i n'han remarcat el prestigi "que guanya any rere any" a nivell internacional. A més, ha dit, és una cursa "esportiva, popular, lúdica i festiva", de la qual podem parlar-ne com a "referent atlètic de la ciutat".

El batlle ha volgut agrair el suport a Caixabank, el qual és un dels principals patrocinadors de la prova. Segons un dels directius de l'entitat, allà present, "és un luxe" caminar de la mà de proves com aquesta, que és "molt més que una cursa pel seu component de solidari".

En la seva intervenció, David Otero ha volgut expressar el seu agraïment a l'Ajuntament. També ha tingut unes paraules pels mitjans que s'han aplegat a la roda de premsa "perquè si no ho comuniquen, no arriba a la gent". Per a Otero, la cursa representa un esdeveniment "especial que enriqueix la ciutat".

En la compareixença, Otero i Ballart també han presentat el cartell oficial de la 21a edició de la Mitja Marató de Terrassa, el qual compta amb tres pilars: "esport, persones i ciutat (representada amb la bandera egarenca i edificis). Otero, a més, ha ensenyat les samarretes amb les que s'obsequiarà als participants de les dues curses, de les quals n'ha destacat que "no són d'orient, són fetes a Igualada".
 

David Otero ensenya una de les samarretes pels participants. Foto: Marc Solé



El president de l'Associació de la Mitja Marató ha anunciat que una part de la recaptació de la cursa serà donada a la Fundació Busquets, coneguda per la seva tasca altruista a persones necessitades.

Pel que fa al nombre d'inscrits, Otero ha manifestat que si es superen els 3.500 inscrits de l'edició passada "ho celebrarem", afegint que "seria un èxit arribat als 4.000 participants". A més ha destacat que portaran "els millors" atletes internacionals, i alguns dels "més representatius a nivell espanyol".