economia

Aquestes són totes les activitats de la Terrassa Cooperativa

S'han programat un total de 43 activitats fins el 30 de novembre

per Anna Mira , Terrassa, 14 de novembre de 2019 a les 12:00 |
La Terrassa Cooperativa va arrencar el dilluns 4 de novembre amb la seva cinquena edició. Amb la mirada fixada en l'economia feminista i la formació, fins el 30 de novembre Terrassa acollirà fins a 43 activitats a diferents punts de la ciutat i 54 entitats que promouen aquesta alternativa de consum. El programa de totes les activitats el pots consultar en aquest enllaç.

Enguany, la Terrassa Cooperativa es presenta sota el lema #ESStemConstruint per donar valor al relat del Pla d'Economia Social i Solidària, aprovat en el mandat anterior per unanimitat i alhora "teixir complicitats i entrellaçar entitats" de la ciutat, ha afegit Forn.


El dissabte 23 de novembre es farà la 4ra Fira de l'Economia Social i Solidària al carrer Major i la plaça Vella on es trobaran les parades totes les entitats amb l'objectiu de fer arribar la seva tasca als visitants.

L'ESS com a motor de canvi


En el mateix sentit s'ha expressat la presidenta de la Xarxa d’Economia Solidària de Terrassa, Rosa Guinot, qui defineix l'ESS com aquella economia on "prioritzem la vida per davant dels beneficis econòmics i tenim cura de l'entorn amb els valors de l'equitat, la igualtat i la justícia".

Per Guinot i també pel Luis Carlos de la Concepción, referent territorial per al Consell Rector del Vallès Occidental de la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya, les activitats de la Terrassa Cooperativa busquen qüestionar el tipus de consum que fem i donar una resposta i una alternativa.

Finalment s'ha indicat que a Terrassa durant el 2019 s'han creat cinc noves empreses d'ESS i que la ciutat aglutina el 45% de totes les empreses que es creen al Vallès. En nombres absoluts, actualment a Catalunya hi ha 3.169 empreses cooperatives i al conjunt de l'estat espanyol representen 12,5% del PIB.
 

 

Participació