Desarticulat a Terrassa un grup criminal especialitzat en el robatori de joies

Les víctimes sempre eren persones d’edat avançada, vulnerables i amb poca capacitat de defensa

LaTorre
12 de novembre del 2019
Actualitzat a les 16:15h
Els Mossos d'Esquadra han desarticulat un grup criminal format per set persones, que estava especialitzat en els robatoris de joies amb violència i intimidació. Als detinguts se’ls investiga per nombrosos delictes de robatori amb violència, receptació, lesions, pertinença a grup criminal, entre d’altres.

Els investigadors van detectar un increment durant l’estiu de robatoris violents de cadenes i penjolls executats amb el mètode de l’estrebada. El modus operandi era sempre el mateix: els lladres eren homes joves i les víctimes que buscaven eren dones d’edat avançada, vulnerables i amb poca capacitat de defensa. S’apropaven a les víctimes i estiraven les cadenes d’or que duien al coll fins arrencar-les i després fugien corrents. Després les venien a establiments de compra venda d’or.

Els investigadors van poder confirmar que es tractava d’un grup criminal format per set persones, perfectament coordinats i amb rols molt determinats. En un primer moment es van identificar dos homes de 18 i 19 anys, com a presumptes autors de delictes de robatoris amb violència i receptació. Els dos homes van ser detinguts i van ingressar a presó per ordre pel jutjat de guàrdia de Terrassa.

En una segona fase de la investigació, els agents van poder identificar la resta d’integrants del grup. Fruit d’aquesta segona fase, el 6 de novembre van detenir un home de 20 anys i una dona de 22 anys. Els detinguts tenien diferents graus de participació en els delictes de robatoris violents i receptació. L’endemà van passar a disposició del jutjat de guàrdia de Terrassa qui va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

La investigació va permetre identificar una altra dona, de 23 anys de i veïna de Terrassa per la seva participació en diversos delictes per receptació. Finalment es van identificar dos membres més, dos homes de 19 i 18 anys, com a autors de diversos delictes de robatoris violents i receptació. S’han activat ordres de detenció per tots dos.