Ciència

L'Hospital de Terrassa acull l'exposició «Herois i Heroïnes»

La mostra pretén ser un homenatge a totes les persones que viuen o han viscut amb una ostomia, així com als professionals que les tracten

per LaTorre, Redacció, 12 de novembre de 2019 a les 19:00 |
L'Hospital de Terrassa acull l'exposició Herois i Heroïnes que recorrerà els hospitals de l'estat espanyol durant 2019 i 2020 com a homenatge a totes les persones que viuen o han viscut amb una ostomia. Igualment és un tribut "a tots els professionals, infermers o estomaterapeutes que amb les seves cures especialitzades i la seva atenció personalitzada tracten, recolzen i assessoren als pacients portadors".

Aquesta mostra, emmarcada dins el projecte GESTO –grup integrat per equips d'infermeria estomaterapeuta de tot l'estat- i Hollister, pretén ser una eina terapèutica pels que es troben en la mateixa situació. Actualment, les ostomies no haurien de suposar cap limitació en el dia a dia dels pacients i així s'explica a través de les 14 històries que formen l'exposició "Herois i Heroïnes" i que durant tota la setmana estarà exposada al hall de l'Hospital de Terrassa.


A Catalunya hi ha més d'11.300 pacients ostomitzats i cada any es produeixen uns 2.300 casos nous. A Espanya existeixen unes 70.000 persones i cada any es produeixen més de 13.000 casos nous.

L'Hospital de Terrassa, ofereix des de fa més de 20 anys una atenció especialitzada amb seguiment individual a través de la Consulta d'ostomies i forma part del Grup d'Infermeres Expertes en Estomateràpia de Catalunya. Les estomaterapeutes desenvolupen un paper fonamental en la vida dels ostomitzats i les consultes especialitzades són una eina essencial per a l'exercici de les seves funcions, que permeten garantir un seguiment i tractament òptim amb seguretat per a cada pacient.


L'ostomia és una intervenció quirúrgica que té per objectiu crear una comunicació artificial entre una víscera i l'exterior a través de l'abdomen per conduir els fluids corporals, matèria fecal, urinària o secrecions de l'organisme. Pot ser permanent o temporal. En general, es fa a l'intestí prim, al gruixut i a les vies urinàries.

 

Participació