Cultura

CRÒNICA de l'espectacle «SOLO» de Xavi Lozano

El músic badaloní va demostrar empíricament que tot allò que ens envolta pot ser molt diferent del que sembla

per Arturo Palomares , Terrassa, 11 de novembre de 2019 a les 19:30 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 11 de novembre de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
En aquests precipitats i digitalitzats dies en els quals ens ha tocat viure, l'espectacle "SOLO'' de Xavi Lozano, presentat ahir a l'Auditori Municipal de Terrassa, va ser una onada d'aire fresc i tota una oda a l'experimentació i el despertar de la curiositat humana (no únicament la infantil). L'espectacle es va presentar dins del nou festival de caràcter familiar "Terrassa Classic Kids" i hi van assistir més de 150 persones.

El músic badaloní va demostrar empíricament que tot allò que ens envolta pot ser molt diferent del que sembla, que les aparences són enganyoses i que el quotidià pot resultar meravellosament sorprenent.


D'aquesta manera un tub de rec pot convertir-se en un saxo, una regadora pot transformar-se en un tamborí i un flabiol alhora, una cadira o una tanca d'obres poden acabar sent flautes travesseres de diferents tonalitats i una pilona per senyalitzar el trànsit pot esdevenir una trompeta apta per interpretar, fins i tot, la cavalcada de les Valquíries de R. Wagner.

Els comentaris d'en Xavi Lozano van portar als més menuts, i també a la resta del públic, a reflexionar sobre el món sonor que ens envolta, les aparences establertes i la necessitat d'experimentar per nosaltres mateixos abans de treure conclusions preconcebudes.

En definitiva un concert brillant, intel·ligent, didàctic i, fins i tot filosòfic, ideal per despertar la curiositat pel funcionament dels instruments musicals i reflexionar al voltant del so, de la música i de la realitat més propera.

El proper concert del Festival "TERRASSA CLASSIC KIDS" serà "Reinterpretant Vivaldi" el dia 1 de desembre a les 12 h a càrrec de l'Ensemble Flaustaff. El conjunt català, integrat per gairebé 20 artistes, posarà en escena les quatre estacions de Vivaldi mitjançant un espectacle que barrejarà elements de circ, teatre i audiovisual. Una oportunitat d'or per descobrir els clàssics de manera amena i divertida.

 

Participació