CRÒNICA de l'espectacle «SOLO» de Xavi Lozano

El músic badaloní va demostrar empíricament que tot allò que ens envolta pot ser molt diferent del que sembla

Arturo Palomares
11 de novembre del 2019
En aquests precipitats i digitalitzats dies en els quals ens ha tocat viure, l'espectacle "SOLO'' de Xavi Lozano, presentat ahir a l'Auditori Municipal de Terrassa, va ser una onada d'aire fresc i tota una oda a l'experimentació i el despertar de la curiositat humana (no únicament la infantil). L'espectacle es va presentar dins del nou festival de caràcter familiar "Terrassa Classic Kids" i hi van assistir més de 150 persones.

El músic badaloní va demostrar empíricament que tot allò que ens envolta pot ser molt diferent del que sembla, que les aparences són enganyoses i que el quotidià pot resultar meravellosament sorprenent.

D'aquesta manera un tub de rec pot convertir-se en un saxo, una regadora pot transformar-se en un tamborí i un flabiol alhora, una cadira o una tanca d'obres poden acabar sent flautes travesseres de diferents tonalitats i una pilona per senyalitzar el trànsit pot esdevenir una trompeta apta per interpretar, fins i tot, la cavalcada de les Valquíries de R. Wagner.

Els comentaris d'en Xavi Lozano van portar als més menuts, i també a la resta del públic, a reflexionar sobre el món sonor que ens envolta, les aparences establertes i la necessitat d'experimentar per nosaltres mateixos abans de treure conclusions preconcebudes.
En definitiva un concert brillant, intel·ligent, didàctic i, fins i tot filosòfic, ideal per despertar la curiositat pel funcionament dels instruments musicals i reflexionar al voltant del so, de la música i de la realitat més propera.

El proper concert del Festival "TERRASSA CLASSIC KIDS" serà "Reinterpretant Vivaldi" el dia 1 de desembre a les 12 h a càrrec de l'Ensemble Flaustaff. El conjunt català, integrat per gairebé 20 artistes, posarà en escena les quatre estacions de Vivaldi mitjançant un espectacle que barrejarà elements de circ, teatre i audiovisual. Una oportunitat d'or per descobrir els clàssics de manera amena i divertida.