VÍDEO Meritxell Lluís: «Que la gent no tingui por i surti a votar»

La candidata terrassenca número 2 de Junts per Catalunya al Senat assegura que cal "demostrar que els conflictes polítics només es poden resoldre a través de les urnes"

Meritxell Lluís votant a les eleccions espanyoles del 10-N.
Meritxell Lluís votant a les eleccions espanyoles del 10-N. | Anna Mira
10 de novembre del 2019
Actualitzat a les 11:52h
Mobilització del vot per resoldre el conflicte polític a Catalunya. Aquesta és la recepta que ha donat la candidata terrassenca número 2 de Junts per Catalunya al Senat, Meritxell Lluís, a peu d'urna aquest matí al col·legi electoral situat a l'escola Lanaspa de Terrassa. "Que la gent no tingui por i surti a votar per demostrar que els conflictes polítics només es poden resoldre políticament a través de les urnes”, ha remarcat Lluís després d'exercir el seu dret a vot.

La candidata terrassenca ha recordat que "vivim en una situació excepcional" i ha recordat que "nosaltres no les volíem aquestes eleccions" i que s'han celebrat "per la incompetència i irresponsabilitat del president en funcions, que era la persona que se li va encomanar que formés govern".
 
Lluís també ha donat un missatge a les persones que dubten d'abstenir-se: "mentre hi hagi coses que es decideixin a Madrid, nosaltres hi hem de ser amb força". "Les forces independentistes hi hem de ser més presents que mai. Som els defensors de la unitat, està demostrat que quan les coses les fem junts ens en sortim, l'1-O, 9-N", ha afegit.

Per la seva banda, Lluís també ha traslladat un missatge de l'empresonat Josep Rull per aquesta jornada electoral: "Que tothom vagi a votar, demostrem a les urnes la voluntat dels ciutadans de Catalunya i votar no és un delicte".

Més de 150.000 persones cridades a votar a la ciutat

A Terrassa, les eleccions espanyoles d'aquest diumenge hi ha 156.327 persones cridades a les urnes, 1.047 més que a les eleccions del 28 d’abril. Podran votar en 244 meses repartides en 46 col·legis electorals. La principal novetat és l’Alberg Vallparadís, a l’Antic Poble de Sant Pere, que substitueix l’Escola Santa Teresa de Jesús.A primera hora del matí els col·legis de Terrassa han obert puntuals i amb total normalitat.

Dels 46 col·legis electorals 20 són escoles, 16 casals i centres cívics, 5 centres educatius (3 instituts, Escola Industrial i EOI) i 5 equipaments (biblioteca, centres socials, conservatori i alberg). Més d’un miler de persones participa en l’operatiu. El gruix correspon a 732 membres de meses i 141 representants de l’administració, als que caldria afegir personal d’informació i notificació, conserges dels equipaments, equips de muntatge, personal de neteja i forces de seguretat entre altres.
 

Eleccions espanyoles. Foto: Anna Mira


L’Ajuntament de Terrassa coordina el dispositiu electoral, que implica altres administracions com la Junta Electoral de Zona i la Subdelegació del Govern. Cal recordar que Creu Roja ha posat a disposició de qui ho necessiti un servei per tal de facilitar el dret al vot de les persones amb mobilitat reduïda. Tot i que el termini per sol·licitar per avançat aquest servei ha finalitzat avui, també existeix la possibilitat de demanar-lo el mateix dia trucant al telèfon 647 77 99 59, encara que no es garanteix la disponibilitat i es donarà prioritat a les persones que l’hagin reservat prèviament.