Terrassa dóna la benvinguda a l'Erik, un dels joves detinguts durant la vaga del 18-O

Centenars de persones s'han reunit al Raval de Montserrat per rebre al jove, que va ser alliberat ahir després de dies empresonat

Acte de benvinguda a l'Erik.
Acte de benvinguda a l'Erik. | ACN
Marc Solé
08 de novembre del 2019
Actualitzat el 09 de novembre a les 14:43h

El Raval de Montserrat s'ha omplert aquest vespre per donar la benvinguda a l'Erik, que ahir dijous va sortir en llibertat amb càrrecs després de ser un dels prop de 200 joves detinguts arrel dels aldarulls del 18 d'octubre a Barcelona.

L'acte, organitzat pel CDR de Terrassa i el Grup de Suport, ha aplegat desenes de terrassencs i terrassenques que han rebut al jove, de 21 anys, amb crits com "Jo sóc CDR!" o "Sense els joves no hi ha independència!".
 

Acte de benvinguda a l'Erik. Foto: ACN

Als parlaments hi han intervingut membres del Grup de Suport, familiars i amics del jove terrassenc, que va ser detingut per la policia el passat 30 d'octubre a les portes de casa seva i internat posteriorment a la presó de Quatre Camins Joves, on va estar empresonat fins ahir.
 

L'Erik també ha intervingut de manera molt breu per assegurar que la llibertat "no es valora fins que es perd". El jove, que està acusat de desordres públics, atemptat a l'autoritat, lesions i associació il·lícita ha volgut donar les gràcies a "totes aquelles persones i col·lectius que han fet possible" el seu alliberament.

Un dels parlaments més emotius i aplaudits ha estat el de la mare de l'Erik, que ha assegurat que fins que van detenir el seu fill creia "que les forces i cossos de seguretat de l'Estat servien per protegir a la gent". Tot seguit, ha afirmat que "no pot creure amb aquesta justícia mentres no demostri el contrari". A més, la mare del jove alliberat, ha volgut remarcar que són una família "apolítica" pel que li pot passar a qualsevol.
 

La capçalera de l'acte amb l'Eric al centre. Foto: Marc Solé



En declaracions als mitjans el jove egarenc ha assegurat que "han fet molta pinya per sobreviure" per prosseguir dient que el que ha passat "és una injustícia amb majúscules" que no "podrà esborrar del seu cap". Pel que fa a maltractaments, com sí que han denunciat altres detinguts, l'Erik ha assegurat que no va rebre maltractaments més enllà de "a Barcelona ser obligat, amb la porra al coll, a a fotografiar-me la meva cara".
 

Un cop acabat l'acte, els assistents han pogut fer donacions a la Caixa de Solidaritat Foto: Marc Solé


L'acte l'ha tancat un dels membres del Grup de Suport, que ha fet un crit a "seguir mobilitzant-se" contra aquesta "merda" de democràcia. Després d'un sentit "Erik, benvinguts a casa; t'estimem!" l'acte ha acabat amb un fort aplaudiment i crits de"Llibertat" per part dels assistents