Un documental rodat a Sant Cugat opta a 7 premis Goya

Es tracta de “L’escriptor d’un país sense llibreries” i gira entorn de l'escriptor guineà Juan Tomás Àvila Laurel, refugiat a la ciutat des del 2011

Estatueta dels  Premis Goya.
Estatueta dels Premis Goya. | Europa Press
LaTorre
10 de novembre del 2019
El documental rodat a Sant Cugat "L'escriptor d'un país sense llibreries" ha rebut 7 nominacions als Premis Goya. El film té com a protagonista l'escriptor Juan Tomás Àvila Laurel, el més traduït de Guinea Equatorial i viu a la ciutat vallesana en qualitat de refugiat des del 2011. Val a dir que la seva no es troba disponible a Guinea Equatorial, el vuitè país del món amb menys llibertat d'expressió sobre un informe publicat el mes de setembre passat pel Comitè de Protecció dels Periodistes (CPJ).

"L'escriptor d'un país sense llibreries" narra el viatge de retorn de l'escriptor a Guinea, 50 anys després de la seva independència d'Espanya i s'estrenarà el proper 13 de desembre als Cinemes Sant Cugat. El projecte ha sigut possible gràcies a una de les campanyes de crowdfounding més exitoses de l'any, en què hi ha participat 437 mecenes.

El documental té una durada de 80 minuts i combina animació, imatges del No-Do, i imatges gravades a Sant Cugat i a Guinea Equatorial, en una de les primeres ocasions que un equip independent hi accedeix.

La pel•lícula es va estrenar a la Seminci de Valladolid i al Festival Gollut de Ribes de Freser on va rebre el premi a millor llargmetratge i premi del públic. Pròximament es podrà veure al Festival l'Alternativa del CCCB de Barcelona i a la Cineteca de Madrid optant al Premi Rizoma, on les entrades estan esgotades.

A més, aquest mes podrà ser votada pel miler de membres de l'Acadèmia del Cinema, ja que compta amb 7 nominacions als reputats Premis Goya: millor pel·lícula, millor muntatge, millor so, millor pel·lícula documental, millor direcció de fotografia, millor direcció novell i millor cançó original.

La cinta està dirigida pel periodista Marc Serena, que també va rodar a Sant Cugat el seu anterior documental "Peixos d'aigua dolça (en aigua salada)", emès per TV3, premiat per l'Acadèmia de Televisió, als Premis Zapping i que, aquest mes, s'ha projectat en diverses ciutats de Brasil dins del festival Assim Vivemos, on també ha estat premiat pel jurat.