Terrassa finalitza la seva acció contra la plaga d'eruga processionària

Els serveis municipals han ruixat amb un fort incecticida des de dilluns pins i cedres de tots els districtes de la ciutat

LaTorre
07 de novembre del 2019
Exemplars d'erugues de la processionària durant el primer estadi de desenvolupament.
Exemplars d'erugues de la processionària durant el primer estadi de desenvolupament. | L. Brotons/CREAF.
Avui dijous de matinada ha finalitzat el tractament fitosanitari de control de la plaga de la processionària del pi que l'Ajuntament va començar dilluns i ha hagut d'aplicar en pins i cedres situats arreu de la ciutat.

La intervenció s'inclou dins de l'estratègia de control de plagues als arbres urbans que realitza el Consistori. En aquesta ocasió, el tractament s'ha fet amb l'insecticida BELTHIRUL 16 SC per controlar la plaga d'aquesta espècia d'eruga, que s'instal·la als pins i és difícil d'erradicar.

L'actuació s'ha dut a terme durant tota la setmana en horari nocturn, de 00h a 8h, amb la intenció de minimitzar els possibles contactes i molèsties a la ciutadania.

La programació realitzada des del servei de Gestió de l'Espai Públic contemplava actuar a determinats espais dels diferents districtes de la ciutat fins aquesta matinada, en què s'ha actuat al Cementiri Vell i Centre, al Segle XX, Pla del Bon Aire, Zona Esportiva i Polígon Industrial Nord.