Cues als jutjats de Terrassa per autoinculpar-se per l'1-O

Unes 200 persones han fet cua per presentar el document al jutjat de guàrdia

Cua als jutjats de Terrassa per autoinculpar-se.
Cua als jutjats de Terrassa per autoinculpar-se. | Anna Mira
07 de novembre del 2019
Actualitzat a les 12:18h
Aquest matí unes 200 persones han anat als jutjats de Terrassa per autoinculpar-se per l'1-O. A partir de les 10 hores han començat arribar les persones que han decidit presentar al jutjat de guàrdia el document. No obstant això, només han facilitat 25 números de manera que les persones que vulguin registrar l'autoinculpació ho hauran de fer un altre dia.

Amb tot però, els assistents han fet cua a les portes del jutjat per protestar contra aquesta mesura de donar un nombre limitat de números i han per fer-ho han registrat una queixa. Entre les persones que avui han anat al jutjat hi ha la regidora terrassenca i candidata al senat per Junts per Catalunya, Meritxell Lluís, que també s'ha autoinculpat.

Sota el lema "Contra la sentència, reincidència!", l'entitat pretén que ciutadans i ciutadanes s'autoinculpin davant de la justícia "si fer ús de la llibertat d'expressió o votat es considera un delicte per l'Estat espanyol". Segons el comunicat, l'objectiu de la campanya és "deixar ben clar que l'exercici de drets fonamentals no hauria de ser delicte en democràcia". El formulari d'inculpació es pot trobar aquí.