El govern de Ballart investigarà els grups organitzats que negocien amb habitatges buits a Terrassa

La decisió s'ha pres en una trobada amb representants de la Fiscalia de Terrassa i els cossos policials

Trobada del govern amb la fiscalia i els cossos de seguretat de Terrassa.
Trobada del govern amb la fiscalia i els cossos de seguretat de Terrassa. | Aj. Terrassa
Redacció
06 de novembre del 2019

El govern de Ballart ha demanat als cossos policials que actuen a la ciutat que prioritzin la investigació dels grups organitzats que negocien amb habitatges buits de Terrassa. En una trobada amb representants de la Fiscalia de Terrassa, de la Policia Municipal, dels Mossos d’Esquadra i de la Policia Nacional, la tinent d’alcalde de Territori i Sostenibilitat, Lluïsa Melgares, van establir vies de col·laboració per fer-ho efectiu.

El tinent d'alcalde de Drets Socials, Noel Duque, i el regidor de Seguretat, Xavier F. Rivero, també van assistir a la trobada on es va demanar que les forces de seguretat que donin "la màxima prioritat als casos en què hi hagi denúncia per part de persones físiques".

D'altra banda, Melgares va subratllar el compromís del govern municipal d'acompanyar en la cerca de solucions "a qualsevol persona que pateixi les conseqüències d'una ocupació irregular", com ara problemes de convivència, danys a la comunitat de propietaris, etc. Les parts reunides van acordar també demanar una reunió amb el jutge degà de Terrassa per abordar aquestes qüestions.

L’equip de govern està treballant amb un pla de mesures per aconseguir més habitatge social i evitar que proliferin aquestes situacions, que queda emmarcat en els diferents eixos del Programa de govern relacionats amb les polítiques municipals d'habitatge.

Algunes de les actuacions són enfortir aliances amb altres administracions en matèria d’habitatge o vetllar per les ocupacions irregulars i descontrolades dels habitatges provocant greus problemes en comunitats privades, i que posen en risc la convivència.