La UAB carrega contra els partits polítics per la «instrumentalització política» de la universitat

Reacciona així per "veure's obligada" a suspendre un acte al campus per la presència de líders polítics destacats

NacióSabadell
04 de novembre del 2019
Actualitzat el 05 de novembre a les 18:56h
La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) ha emès un comunicat aquest dilluns en què ha rebutjat la "instrumentalització política" de les institucions universitàries per part dels partits. Es tracta d'una reacció arran de "veure's obligada" a suspendre un acte previst a la Facultat de Ciències Polítiques i Sociologia.

L'Associació d'Estudiants Progressistes (AEP) havia organitzat un debat, en el marc de les eleccions generals d'aquest diumenge, amb joves membres de les principals formacions catalanes que es presenten als comicis (ERC, PSC, JxCat, Cs, En Comú Podem i PP). Però, tal com ha assenyalat la UAB, "una força política" ha anunciat la presència de representants destacats. 

D'aquesta manera, això "suposava un risc per convertir-se en un acte de campanya" i des de la universitat s'ha decidit cancel·lar l'esdeveniment de forma preventiva, cosa que ha lamentat.

En aquest sentit, la UAB ha recordat que "segueix escrupolosament" les indicacions de la Junta Electoral Provincial i de la Junta Electoral de Zona i que així ho ha fet en les últimes cites electorals.