Terrassa presenta la campanya «Ni una més» contra la violència masclista

L'alcalde Jordi Ballart i la regidora Núria Marín han presentat aquest matí les activitats, que posaran la figura de la dona al centre durant tot el mes de novembre

Jordi Ballart i Núria Marín a la roda de premsa d'aquest matí
Jordi Ballart i Núria Marín a la roda de premsa d'aquest matí | Ajuntament de Terrassa
Marc Solé
04 de novembre del 2019
L'alcalde de Terrassa Jordi Ballart ha presentat aquest matí la Campanya Ni Una Més, amb què el govern municipal vol conscienciar a la societat sobre la violència masclista. En l'acte ha estat acompanyat per la regidora de Polítiques de Gènere, Núria Marin, que ha n'ha desglossat la programació, la qual inclou actes durant tot el mes de novembre. La campanya gira entorn de la celebració del Dia Internacional contra la Violència de Gènera, que se celebra cada any el 25 de novembre.

La campanya #NiUnaMés constarà de 44 activitats repartides en tres blocs: jornades de sensibilització, jornades de formació i activitats de denúncia social. A més, en destaquen els 16 tallers en centres educatius, xerrades adreçades a la tercera edat i explicació de contes per a infants en biblioteques. Segons la regidora de Polítiques de Gènere, totes les activitats tenen un punt comú: posar en relleu la figura de la dona.

Ballart ha encetat la roda de premsa denunciant la violència de gènere, la qual ha definit com "una de les xacres de la societat". El batlle ha remarcat que Terrassa és una ciutat "diversa, plural, feminista", en què la lluita contra la violència de gènere és "una prioritat". L'alcalde ha afirmat que ens trobem en "un any fatídic amb unes dades terribles", i ha tingut un especial record per les dues terrassenques i la veïna de Castellbisbal assassinades a mans de les seves parelles aquest 2019, la última dijous passat.

Ballart també ha aprofitat per condemnar les agressions sexuals, el tràfic il·legal amb l'objectiu de prostituir, el matrimoni forçat o la mutilació genital, dels quals ha afirmat que "també son violència".

En vistes a la situació, l'alcalde egarenc ha volgut destacar els 25 anys de les ajudes municipals per a labors contra la violència de gènere, de les quals ha dit que "són una gran ajuda" i n'ha reconegut la llarga trajectòria. En aquest aspecte, ha prosseguit en la importància de formar la població jove, donar visibilitat al problema i seguir formant professionals.

La regidora de Polítiques de Gènere, Núria Marín, ha començat la seva intervenció recordant les 1025 dones assassinades a mans de la parella des del 2003, any en què van començar els registres, afirmant que ens trobem "davant d'un greu problema social".

Marín, a més ha explicat la imatge de la campanya d'aquest any: un castell coronat per una enxaneta vestida de rosa i amb el puny alçat. La pinya representa la unió, els tons liles i violetes la lluita feminista, i la presència de figures humanes sense distingir-ne el gènere, la globalitat del moviment feminista.

La regidora ha volgut lloar també la tasca del Servei d'Informació i Atenció a les Dones, el qual ha atès 744 dones de les quals, ha lamentat, la meitat es troba en situació de violència de gènere. A més, ha dut a terme 2324 atencions telefòniques i 2193 visites presencials.

D'aquesta entitat, Marín n'ha destacat "el servei de gran qualitat per part de grans professionals". Tanmateix, ha lamentat que es tracti d'un "servei limitat, el qual podria beneficiar més persones si comptés amb més personal". Per posar punt i final a la compareixença, ha volgut destacar Terrassa com una ciutat "igualitaria, feminista i pionera", en què es vol "donar especial atenció al dret de les dones".