Terrassa remodelarà la Plaça Frederica Montseny

L'obra principal serà un nou sistema de drenatge però també s'hi canviarà la lluminària, el paviment i s'hi instal·larà nou mobiliàri urbà

Vista actual de la Plaça
Vista actual de la Plaça | Google Street View
LaTorre
04 de novembre del 2019
Actualitzat a les 17:39h
L'Ajuntament de Terrassa ha iniciat els treballs per condicionar la plaça de Frederica Montseny, al barri de Torre-Sana. L'objectiu de les obres és solucionar els problemes de drenatge derivats del fort desnivell en el terreny comprès entre els carrers de Guipúscoa, Burgos, Lugo i Àlaba. El causant d'aquest problema és el desnivell del parc, que arriba a 2,7 metres en algun punt. Per això, dels sis accessos actuals, dos tenen una lleugera rampa i els altres quatre disposen d'un esglaonat diferent.

Les obres per millorar el sistema de drenatge del parc van a càrrec de l'empresa Infraestructures Serveis Obres Vallès S.L, i tenen un pressupost total de 107.130,8 euros amb un termini d'execució de tres mesos i mig.

Per facilitat el drenatge de l'espai, el projecte contempla crear una xarxa de camins de pas adaptats pels usuaris. Aquests itineraris tindran un tub soterrat que resseguirà el traçat fins a connectar amb la xarxa de clavegueram. Això facilitarà la recollida de les primeres aigües de pluja millorant el sistema actual, que és propens a embussar-se.

A causa de les millores, el paviment dels nous camins es construirà amb peces de llambordes de formigó, tenint en compte les característiques del paviment i les arrels dels arbres, amb la intenció de que la plaça no perdi el seu aspecte forestal. La zona infantil serà del mateix material però d'un acabat diferent

En el projecte també es contempla la substitució de les lluminàries actuals per unes altres de LED, que contribuiran a reduir la contaminació lumínica, i la instal•lació de mobiliari urbà (bancs de fusta i una font d'aigua).