Arrenca la 5a edició de la Terrassa Cooperativa amb una quarantena d'activitats a la ciutat

S'han programat un total de 43 activitats del 4 al 30 de novembre

04 de novembre del 2019
La Terrassa Cooperativa arrenca aquest dilluns 4 de novembre amb la seva cinquena edició. Amb la mirada fixada en l'economia feminista i la formació, del 4 al 30 de novembre Terrassa acollirà fins a 43 activitats a diferents punts de la ciutat i 54 entitats que promouen aquesta alternativa de consum.

Enguany, la Terrassa Cooperativa es presenta sota el lema #ESStemConstruint per donar valor al relat del Pla d'Economia Social i Solidària, aprovat en el mandat anterior per unanimitat i alhora "teixir complicitats i entrellaçar entitats" de la ciutat, ha afegit Forn.

Festa i fira, els plats forts

Durant els 27 dies del Terrassa Cooperativa hi haurà activitats però de tot el programa en destaquen dues. La primera és la festa d'aniversari que es farà el dissabte 9 de novembre a la plaça Vella. Durant tota la tarda hi haurà venda de roba de segona mà i una performance, així com també un show dinamitzat per Angelita Jolín que culminarà amb dos concerts de la mà de Paula Grande i els terrassencs Tribade.

L'altra data que cal reservar al calendari és el també dissabte 23 de novembre quan es farà la 4ra Fira de l'Economia Social i Solidària al carrer Major i la plaça Vella on es trobaran les parades totes les entitats amb l'objectiu de fer arribar la seva tasca als visitants.

En la roda de premsa Forn ha volgut destacar que Terrassa és la primera ciutat de Catalunya en tenir una regidoria dedicada a l'Economia Social i Solidària, un fet que segons el regidor "marca el projecte que tenim per la ciutat del 2030". "Volem fer que l'ESS sigui una economia vàlida davant del capitalisme".

L'ESS com a motor de canvi

En el mateix sentit s'ha expressat la presidenta de la Xarxa d’Economia Solidària de Terrassa, Rosa Guinot, qui defineix l'ESS com aquella economia on "prioritzem la vida per davant dels beneficis econòmics i tenim cura de l'entorn amb els valors de l'equitat, la igualtat i la justícia".

Per Guinot i també pel Luis Carlos de la Concepción, referent territorial per al Consell Rector del Vallès Occidental de la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya, les activitats de la Terrassa Cooperativa busquen qüestionar el tipus de consum que fem i donar una resposta i una alternativa.

Finalment s'ha indicat que a Terrassa durant el 2019 s'han creat cinc noves empreses d'ESS i que la ciutat aglutina el 45% de totes les empreses que es creen al Vallès. En nombres absoluts, actualment a Catalunya hi ha 3.169 empreses cooperatives i al conjunt de l'estat espanyol representen 12,5% del PIB.

El programa de totes les activitats el pots consultar en aquest enllaç.