Terrassa posa en marxa un nou sistema de neteja de carrers

El nou mètode utilitza aigualejadores, vehicles amb mànega, que llencen aigua a pressió

LaTorre
02 de novembre del 2019
Un dels camions d'escombraries de la flota d'Eco-Equip
Un dels camions d'escombraries de la flota d'Eco-Equip | Eco-Equip
L'Ajuntament de Terrassa està treballant a través de l'empresa pública Eco-Equip en un nou sistema de neteja dels carrers amb aigualejadora i aigua a pressió. L'objectiu és reforçar el servei i millorar-ne els resultats. D'aquesta manera, la neteja es duu a terme amb la cuba d'aigua de l'aigualejadora, vehicle que neteja mitjançant aigua a pressió.

El servei es realitza en el torn de nit, en la franja horària compresa entre les 21h i les 4h, de dilluns a divendres, per evitar molèsties als veïns i no perjudicar el trànsit. El vehicle disposa d'una cuba amb capacitat per a 8.000 litres d'aigua i una mànega per expulsar-la a pressió.

Segons l'Ajuntament, cal tenir en compte que aquest servei es veurà limitat quan baixin les temperatures, per tal d'evitar la creació de gel a la calçada. D'altra banda, Eco-Equip continua realitzant el servei de neteja amb aigua a pressió, amb dos vehicles que compten amb els equips adequats, per actuar de forma específica en la neteja exterior dels contenidors i dels seus entorns.