Meritxell Lluís presenta la campanya de JxCat: «'Ni un vot enrere' perquè posar urnes no és mai delicte»

La terrassenca repeteix com a número dos pel Senat

La candidata socialista Gracia García a la roda de premsa d'aquest matí.
La candidata socialista Gracia García a la roda de premsa d'aquest matí. | Marc Solé
31 d'octubre del 2019
Actualitzat a les 14:48h
La regidora terrassenca JxCat, Meritxell Lluís, i número dos al Senat en les pròximes eleccions espanyoles del 10 de novembre, ha presentat aquest dijous la campanya del partit. En aquests nous comicis, el partit es presenta sota el lema "Ni un vot enrere" i amb la independència com a objectiu perquè "posar les urnes no és mai cap delicte", ha asseverat Lluís.

La candidata també ha estat contundent i ha explicat que el partit "no donarà cap xec en blanc ni vots a canvi de res". En aquest sentit, Lluís ha explicat que les quatre persones que formen part de la campanya -Jordi Sánchez, Laura Borràs, Carles Puigdemont i ella mateixa- són part del missatge que el partit vol fer arribar als votants.

Així, la imatge de Jordi Sánchez amb el lema "Per la llibertat, ni un vot enrere", vol "donar veu als qui l'estat espanyol vol tenir callats", ha remarcat Lluís. Igualment passa amb la imatge de Puigdemont que porta el lema "Per Catalunya, ni un vot enrere". "Volem que tots els exiliats tornin a casa", ha afegit la candidata.

Incertesa electoral

Preguntada per les expectatives electorals a la ciutat i també en l'àmbit general, no s'ha volgut mullar apel·lant que d'aquí al dia 10 de novembre poden passar moltes coses. "Nosaltres som els de la unitat" i això, segons Lluís, ho demostra la gent de diferents perfils que aplega la seva llista com ara Roger Espanyol, que el passat 28 d'abril formava part de Front Republicà. En aquest sentit, i preguntada per les altres dues candidatures independentistes -ERC i la CUP-, Lluís ha remarcat que "que hi hagi una majoria independentista és fonamental".

Lluís ha fet una crida a la participació en aquests comicis "que tothom es mobilitzi", ha demanat, conscient que "la incompetència per formar un govern es trasllada a la ciutadania". Per això, consideren que és molt importat que "cap vot quedi enrere".

En relació amb els actes previstos de campanya a la ciutat, Lluís ha avançat que s'està cuinant alguna acció per dimecres 6 de novembre al matí però no n'han transcendit més detalls. De fet Lluís, farà diversos actes a la demarcació durant els dies de campanya que ha qualificat d'una "setmana curta però intensa".

Finalment Lluís ha remarcat la idea que la voluntat del partit per ser a Madrid és perquè "encara hi ha coses sobre Terrassa i Catalunya que es decideixen allà". En aquest sentit Lluís ha assegurat que seguiran reclamant l'estació de Terrassa Oest de la Renfe o la finalització de la B-40.