La Setmana del Turisme Industrial arriba a Terrassa

Del 2 al 10 de novembre s'han programat jornades de portes obertes, visites guiades i teatralitzades o diferents sortides i recorreguts sorpresa per diverses localitats i equipaments

Vista exterior de l'edifici del mNCACTEC
Vista exterior de l'edifici del mNCACTEC | mNACTEC
LaTorre
31 d'octubre del 2019
Terrassa serà l'escenari de diferents activitats emmarcades en la celebració de la Setmana del Turisme Industrial entre el 2 i el 10 de novembre. El certamen està impulsat per la Xarxa de Turisme Industrial de Catalunya (XATIC) i porta com a lema "Com es fan les coses". En el cas de la capital vallesana, el proper cap de setmana serà el més atapeït quant a activitats. Tot i així, l'última tindrà lloc el 17 de novembre.

Dissabte s'oferirà durant el matí i la tarda una jornada de portes obertes a la Casa Alegre de Sagrera. Diumenge serà el torn de la visita guiada "Fàbrica i somnis. Industrials i obrers a la Terrassa de 1900", que permetrà conèixer l'estil de vida d'obrers i burgesos a través d'una visita guiada al Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (MNACTEC). D'altra banda, també destaca l'activitat "Masia Freixa, la singularitat del modernisme a Terrassa", que permetrà conèixer els origens l'evolució història i l'arquitectura d'aquest edifici, cada dia a les 12h.

El diumenge 10 de novembre el propi MNACTEC durà a terme una jornada de portes obertes matutina. A més, a les 12 s'oferirà una visita teatralitzada "1909. Un passeig per la fàbrica", que permet descobrir una fàbrica de començament del segle XX, a través dels espais de l'antiga fàbrica tèxtil del Vapor Aymerich, Amat i Jover, actual seu del museu. El 17 de novembre, a les 11 i a les 12 h, el Centre de Documentació i Museu Tèxtil de Terrassa organitza la visita guiada "Mostraris tèxtils, una joia del Museu", on s'hi mostraran "veritables joies centenàries".

A més, Terrassa serà un dels escenaris de l'activitat "Bus a Cegues", un recorregut sorpresa amb activitats per diverses localitats i equipaments associats a la xarxa. Enguany s'ofereixen deu rutes diferents el dia 2 de novembre i un cap de setmana a cegues els dies 9 i 10 de novembre. L'únic que saben els participants és el nom de la ruta, l'hora de sortida i la d'arribada. Terrassa ha estat una de les vuit ciutats escollides des de les quals s'inicien tres de les deu rutes, la "Ruta de Gaudí i l'Aigua", la "Ruta dels Obrers, Burgesia i Fàbriques" i la "Ruta Transfronterera del Tabac i l'Electricitat".