Desarticulen un grup que havia robat en set habitatges a Sant Cugat del Vallès i Tarragona

Forçaven les portes o finestres i s'enduien joies, aparells electrònics i altres objectes de valor

Dos agents dels Mossos d'Esquadra.
Dos agents dels Mossos d'Esquadra. | Europa Press
Redacció
30 d'octubre del 2019
Els Mossos d'Esquadra han desarticulat un grup criminal de cinc persones, establert a Barcelona, que havia robat en set habitatges a Sant Cugat del Vallès i Tarragona. Els agents els van interceptar el passat 22 d'octubre, just després d'haver comès dos robatoris a Sant Cugat, però la investigació, que s'havia iniciat el 10 d'octubre, ha pogut acreditar cinc robatoris més a Sant Cugat i dos a Tarragona.

Els detinguts són cinc homes d'entre 24 i 38 anys, veïns de Barcelona, que van ser identificats al Jutjat d'Instrucció número 2 de Rubí.

Per cometre els robatoris, fracturaven portes o finestres amb eines com tornavisos o palanques i s'emportaven diners en efectiu, joies i dispositius electrònics. Es traslladaven fins al lloc dels robatoris en vehicles que canviaven amb freqüència per no ser descoberts, i prenien moltes mesures de protecció per assegurar-se que cap patrulla els estigués seguint.

Les zones d'actuació preferents eren zones residencials amb poca circulació de vehicles als matins o a primera hora de la tarda, franges horàries on és habitual que els pisos estiguin buits. Primer trucaven a l'intèrfon, i un cop havien comprobat que el pis era buit, buscaven una porta o finestra, la forçaven i entraven a buscar joies, diners o objectes que tinguessin una bona sortida al mercat negre.

Els investigadors els van poder detenir el 22 d'octubre, després d'organitzar un dispositiu, quan acabaven de cometre dos robatoris al carrer Verge de Montserrat i al carrer Saragossa de Sant Cugat. Al vehicle hi van trobar els objectes robats, inclòs un ordinador portàtil de gran valor.
 
L'endemà de la detenció, els investigadors van escorcollar una habitació d'un hostal del carrer de Cabanes de Barcelona i van trobar altres objectes robats, principalment joies, rellotges, dispositius electrònics i roba. També van localitzar diverses eines que podien ser usades per forçar pisos.

Van ingressar a presó després que el 25 d'octubre passessin a disposició judicial a Rubí.