Terrassa renovarà la seva flota d'autobusos urbans

La mesura es va aprovar al Ple Municipal i té un cost previst de 1.875.000 euros

Dos exemplars de la flota actual de TMESA
Dos exemplars de la flota actual de TMESA | Sergi Ambudio
LaTorre
29 d'octubre del 2019
Actualitzat a les 12:15h
El Ple de l'Ajuntament de Terrassa va aprovar divendres passat l'ampliació de la flota d'autobusos urbans de la ciutat. D'aquesta manera, s'adquiriran 5 autobusos i un microbús, tots ells híbrids. L'operació de compra preveu una inversió de 1.875.000 euros i els vehicles entrarien a circular a l'estiu de 2020.

Els nous vehicles substituiran els 5 més antics de la flota, que tenen entre 16 i 17 anys. Actualment Transports Municipals d'Egara, l'empresa que gestiona el servei d'autobusos de la ciutat, compta amb un total de 65 vehicles, i l'edat mitjana de tots s'aproxima als 8 anys. 16 d'aquests autobusos ja són híbrids.

L'objectiu és anar renovant la flota amb aquest tipus de vehicles menys contaminants i menys sorollosos, i incentivar l'ús del transport públic. Amb aquesta renovació s'augmenta la fiabilitat de la flota, es millora en la seva sostenibilitat mediambiental, l'accessibilitat i la seguretat dels vehicles. La tecnologia híbrida permet la millora dels paràmetres mediambientals per la reducció d'emissions. Actualment, la flota d'autobusos urbans compta amb 16 autobusos híbrids.

Els cinc autobusos rígids de 12 metres tindran capacitat per a unes 95 persones i una tecnologia similar a la dels vehicles híbrids ja existents a la flota de TMESA. Incorporaran elements de disseny dels interiors per tal de dotar-los de major confortabilitat: materials, disposició dels seients, endolls de recàrrega d'USB, barreres agafador optimitzades ergonòmicament, alçada interior confortable i amplitud d'espai. Segons l'Ajuntament, aquests vehicles presenten unes característiques per a complir la seva voluntat: tenir una flota de transport públic urbà renovada i fiable per millorar aspectes com la sostenibilitat ambiental, l'accessibilitat i la seguretat de vehicles.