La UGT Vallès carrega contra la detenció de l’Andrea: «Es troba segrestada per la mala política»

El secretari general defineix la sabadellenca com a "ostatge" de la "manca de responsabilitat" dels polítics

La concentració del passat divendres, a la plaça Sant Roc, per exigir el seu alliberament
La concentració del passat divendres, a la plaça Sant Roc, per exigir el seu alliberament | Albert Hernàndez
NacióSabadell
28 d'octubre del 2019
Actualitzat a les 16:44h
El  secretari general d’UGT Vallès Occidental, José Luis Fernández, ha carregat contra els polítics per les detencions i empresonaments de les últimes setmanes, arran de la publicació de la sentència del procés del Tribunal Suprem, però concretament per l’ingrés a presó de l’Andrea, la veïna de Sabadell que es troba a Wad-Ras per participar a les manifestacions de Barcelona, “es troba segrestada per la mala política”.
 
“És una mal col·lateral del hooliganisme partidista d’aquells que aspiren a governar ni que sigui la misèria”, ha escrit en un article d’opinió difós als mitjans de comunicació. Ha assenyalat que la sabadellenca, “igual que les filles i els fills de tots nosaltres és un ostatge més de la manca de responsabilitat d’aquells que estan mostrant la seva incapacitat per trobar solucions als problemes polítics” i ha afegit, que aquests mateixos “es troben més pendents de les enquestes que construir ponts de diàleg”.
 
Fernández ha reclamat “els drets civils i laborals i les llibertats individuals i col·lectives” del jovent, “sense haver de renunciar a dir el que pensen, a ser crítics i fins i tot, rebels”. Ha recalcat que “no és violent”.
 
Tot plegat, és una “preocupació” expressada pel dirigent sindical que “no té punt de comparació amb la desesperació” de la mare de l’Andrea. L’estudiant de 21 anys i veïna de Sabadell, que “no és independentista”, “va sortir a manifestar-se perquè no li agrada el que està passant al seu país”. “No ha comès cap delicte, només ha fet un ús d’un dret fonamental com és el de manifestació, però ho va fer en un moment molt complicat, convençuda de què la seva obligació era ser-hi”, ha finalitzat.  

Article d'opinió del secretari general UGT Vallès Occidental, José Luis Fernández by naciodigital on Scribd