Cultura

L'exposició «Conviure en un món de diferències» arriba a Terrassa

La mostra, que es podrà visitar en diferents espais de la ciutat fins el 26 de juny, la conformen il·lustracions de més de 200 infants, persones amb discapacitats intel·lectuals i gent gran

Moments de l'acte d'inauguració | Cedida
per LaTorre, Redacció | 25 d'octubre de 2019 a les 15:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 25 d'octubre de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'exposició "Conviure en un món de diferències" va quedar dimarts inaugurada al Casal de Gent Gran de Ca n'Anglada. A l'acte hi van assistir Mònica Polo, Regidora de Gent Gran i Salut de l'Ajuntament de Terrassa i Francesc Molina, Subdirector General d'Equipaments Cívics i Activitats de la Generalitat.

Aquesta mostra, que consisteix en una exposició itinerant d'il·lustracionsestà formada per il·lustracions elaborades per més de dos-cents alumnes d'entre 8 i 12 anys de Terrassa. Aquestes consisteixen en banderes abstractes amb elements basats en valors com la tolerància, la diversitat i la pau complementades amb frases que simbolitzen la societat on voldrien viure.


Lemes com "tots som iguals" o "les diferències ens fan ser nosaltres" acompanyen la recent inaugurada exposició "Conviure en un món de diferències". Es tracta d'una mostra formada per il•lustracions que són fruit del treball conjunt entre nens i nenes, persones amb discapacitat intel•lectual i gent gran, i que convida a reflexionar sobre com construir un món més divers, tolerant i inclusiu.

Les il·lustracions sorgeixen de l'activitat educativa "Conviure en un món de diferències", impulsada al gener de l'any passat per Fupar, el Casal Municipal de Gent Gran Anna Murià i l'Oficina de Capacitats Diverses de l'Ajuntament de Terrassa, que promou valors com el respecte, la tolerància o l'acceptació, i que aporta una visió positiva envers l'envelliment i les capacitats diverses.


Durant l'acte d'inauguració, Francesc Molina, va apel·lar a la necessitat de normalitzar la diversitat per construir "una societat millor, basada en el respecte i la convivència" i va posar en valor la implicació activa de l'alumnat i de les persones joves en aquesta activitat.

Per la seva banda, la regidora, Mónica Polo, va agrair que la ciutat compti amb iniciatives com aquesta i va valorar l'activitat com "una pràctica molt positiva, on persones de més de 65 anys i persones amb discapacitat intel·lectual contribueixen a transmetre valors als infants del respecte a la diversitat a la nostra ciutat".


L'exposició es podrà visitar fins el proper 28 d'octubre al Casal de Gent Gran de Ca n'Anglada, ja que llavors començarà una gira per diferents espais de la ciutat com el Casal Cívic Terrassa Centre, el Casal Cívic Ca n'Aurell o el Casal de Gent Gran Anna Murià, on es donarà per tancada l'exposició el 26 de juny.
 
 

 

Participació