Vega (PSC) condemna l'atac a la seu: «Entre els atacants s'hi troben persones conegudes a la ciutat»

Després del ple municipal d'avui, el grup municipal en bloc ha volgut denunciar davant els mitjans els fets d'ahir

Marc Solé
25 d'octubre del 2019
Actualitzat a les 15:43h
El Partit Socialista (PSC) de Terrassa ha denunciat les destrosses que s'han fet a la seva seu aquest dijous al vespre. Ahir al vespre, en una piulada al seu compte de Twitter, el PSC de Terrassa explicava que "radicals independentistes han atacat la seu" mentre estaven reunits a l'interior. Aquest matí de divendres, en declaracions després del Ple Municipal, el número 1 del grup municipal, Alfredo Vega, s'ha reiterat de nou a l'hora de denunciar els fets ocorreguts ahir al vespre, els quals "són el quart atac patit en dos anys". En el Ple Municipal celebrat prèviament, l'alcalde Ballart ha destacat: "Terrassa és una ciutat de convivència i diàleg" i ha transmès " tota la solidaritat per part de l’Ajuntament".

Segons Vega, els atacants van enganxar cartells als vidres de la seva seu. A més, van llençar pots i boles de pintura, algunes de les quals van impactar, sense haver de lamentar lesions, en alguns membres del partit. També denuncia insults i acusacions. Asseguren que els atacants han intentat entrar però que no ho han aconseguit. 

L'exalcalde de Terrassa ha remarcat que han denunciat els fets als Mossos d'Esquadra. A més, afirma que "les càmeres de seguretat han gravat les cares d'alguns dels atacants" per afegir que "podria dir noms i cognoms d'alguns", ja que "algunes són persones bastant conegudes a la ciutat". Davant d'aquests fets, Vega ha demanat diàleg en aquesta "escalada de tensió".

També asseguren que han intentat entrar però que no ho han aconseguit i consideren que "estem arribat a un clima insostenible". Respecte a l'atac, Vega destaca que altres cops ja s'han trobat amb atacs similars, però que fins ahir, en què diu, hi van internvenir "un centenar de "radicals independentistes" s'havien produït "en grups més minoritaris, de manera discreta i de nit".Tot i així, no ha volgut criminalitzar en el moviment independentista, amb qui diu "la convivència i el respecte, més enllà de la discrepància, han estat sempre exquisits".