ERC-Mes i JxT demanaran l'amnisita dels presos al ple municipal

Miquel Sàmper lamenta que ERC-Mes no hagi cessat l'activitat política per condemnar-la

1200_1571412246photo_2019-10-18_16-42-53
1200_1571412246photo_2019-10-18_16-42-53
Redacció
24 d'octubre del 2019
El ple municipal de Terrassa d'aquest mes d'octubre debatrà sobre l'amnistia dels presos polítics, setmanes després de la sentència condemnatòria en la qual el terrassenc Josep Rull haurà de complir 10 anys i 6 mesos de presó.

Els grups municipals d'ERC-Mes i Junts per Terrassa presenten conjuntament una moció per demanar l'amnistia dels presos i defensar el dret a l'autodeterminació. En concret, presenten onze acords on condemnen "la sentència condemnatòria emesa pel Tribunal Suprem en relació al judici de l’1 d’octubre i la causa independentista, constatant que representa una regressió dels drets i les llibertats de la ciutadania de Catalunya".

També mostren "el compromís amb el dret a l’autodeterminació, dret polític fonamental recollit en tractats internacionals com la Carta de les Nacions Unides i el Pacte Internacional de Drets Civils i Polítics, signats també per l’Estat espanyol, i reivindicar-lo com a dret en virtut del qual resoldre el conflicte polític existent, per via democràtica i pacífica".

També condemnen "qualsevol tipus de violència i pràctica encaminades a establir un ambient de confrontació, alhora que expressar el suport a les víctimes de la mateixa". En concret Meritxell Lluís assegura que cal condemnar-la "vingui d'on vingui".

Cessar l'activitat política

Miquel Sàmper lamenta que el tinent d'alcalde Isaac Albert (ERC-Mes) no hagi cessat l'activitat política per condemnar-la. JxT són partidaris de fer-ho per tal de demostrat "l'excepcionalitat del moment". "No podem fer creure a la gent que tot és normal".

També ho demana a l'alcalde, Jordi Ballart, que "segueix fent exactament el mateix". "Estem caient en la normalitat i això és caure en el discurs de Cs". Per tot això, JxT demanen a ERC-MES que faci un cessament total de l'activitat política. 

Meritxell Lluís també ha criticat el discurs de Ballart en l'acte de commemoració de Lluís Companys l'endemà de la sentència. "Ens va ofendre moltíssim que l'alcalde digués que portem molts anys de llibertat democràtica". Finalment Sàmper demana a Ballart que "sigui l'alcalde de tothom com va prometre".