L'ANC Terrassa emet un contundent comunicat contra la Sentència i la conseqüent resposta ciutadana

L'escrit consta de 4 punts i 9 propostes, entre les quals hi apareix l'aplicació de la DUI

Intervenció d'Òmnium i ANC al ple municipal de Terrassa del passat 27 de setembre
Intervenció d'Òmnium i ANC al ple municipal de Terrassa del passat 27 de setembre | Anna Mira
LaTorre
23 d'octubre del 2019
Actualitzat a les 14:01h
ANC-Terrassa per la independència ha emès un comunicat amb relació a la Sentència contra els líders independentistes empresonats i també a la reacció ciutadana que han causat les altes penes de presó imposades pel Tribunal Suprem. L'escrit consta de quatre punts en què l'organització legitima les mobilitzacions espontànies de la ciutadania i critica als partits per no "poder articular un missatge conjunt".

Al comunicat, l'entitat no es mossega la llengua i hi comença criticant els partits polítics independentistes, que diu "no han estat capaços de configurar una estratègia comuna". A més, afirmen que "han posat més l'accent en les seves diferències que no pas en el consens". Al segon punt, argumenta el fracàs de les formacions, a més de l'ANC i Òmnium, basant-se la incapacitat d'aquests últims de canalitzar les protestes contra la Sentència.

Els dos últims punts serveixen per a criticar la "brutalitat policial" i legitimar les mobilitzacions espontànies "fruit de la repressió a què ha estat sotmesa Catalunya des del 1r d'octubre de 2017". Respecte a aquestes últimes afirmen: "hem vist imatges que no ens han agradat, certament, però que comprenem que formen part d'una resposta necessària a la brutalitat policial i institucional a què està sotmesa la població catalana".

Seguint en la línia de les mobilitzacions, asseguren no tenir "cap dret a censurar ni criminalitzar aquestes accions", per afegir que es fiquen a disposició de "qui està patint la repressió brutal de les mal anomenades forces de seguretat".

Un cop exposades les valoracions i objeccions de l'entitat respecte a la Sentència i la resposta ciutadana, ANC Terrassa hi presenta 9 punts en qualitat de propostes de full de ruta pels pròxims temps. Entre aquestes propostes, les més destacades parlen l'aixecament de suspensió de la DUI, fer un recull de vídeos i imatges per denunciar la brutalitat policial, que es posi de manifest el missatge equívoc d'alguns mitjans de comunicació o d'obrir una caixa de solidaritat per a les víctimes i familiars de la repressió.