Els Bombers rescaten diverses persones atrapades dins dels vehicles pel temporal a Terrassa

En total s'han rebut 129 avisos fins aquesta matinada

Riera del Palau de Terrassa.
Riera del Palau de Terrassa. | Anna Mira
LaTorre
23 d'octubre del 2019
Actualitzat a les 16:40h
Els forts aiguats que han caigut en les últimes hores a Terrassa, concentrats durant la matinada, han obligat els Bombers a fer diverses actuacions. En total a la ciutat van rebre una cinquantena d'avisos, la majoria per baixos i pàrquings inundats. Tot i això també van haver de rescatar diverses persones que es van quedar atrapades dins dels vehicles, que tenien aigua fins a la meitat.

En concret, a mitjanit van ajudar a sortir persones de dos vehicles situats a l'avinguda de Madrid de Terrassa, a tocar del Cementiri. Més tard, a les 0.40 h una ambulància va quedar atrapada a l'avinguda del Vallès, a sota de l'autopista C-58. A la mateixa avinguda, a l'altura del Carrefour, van ser avisats per ajudar a sortir persones que es trobaven en la mateixa situació.

Malgrat tot, Bombers no lamenta afectacions ni danys personals a cap de les persones ateses.
Per la seva banda la Policia Municipal de Terrassa informa que van fer també moltes sortides i que van tallar la circulació en un tram de l'Avinguda del Vallès, per acumulació d'aigua.

Ja de matinada, a les 5.57 h han rebut un avís del despreniment d'una biga de la segona planta d'un edifici situat al carrer d'Antoni Torrella, 95. A hores d'ara els tècnics municipals estudien l'estat de l'immoble.

Finalment a les 6.26 h al carrer d'Amadeu de Savoia els bombers han retirat una branca d'un arbre que havia caigut a sobre d'un vehicle i durant una estona aquest carrer ha quedat tallat al trànsit.

Part dels casos les actuacions policials s’han centrat en senyalitzar els indrets de la xarxa viària on s’han aixecat les tapes del clavegueram, especialment a partir d’ahir a les 23 h, i en la restricció del trànsit en els punts més afectats. Tot i que la situació a hores d’ara està força normalitzada, de moment l’Ajuntament manté en Prealerta el Pla d’Emergència Municipal.

Agents de la Policia Municipal van tallar i desviar ahir a la nit la circulació a l’avinguda del Vallès, sota el pont de la carretera Rubí, que va quedar inundat tant a la part est com a l’oest. Poc després, també van tallar l’avinguda sota el pont de la C-58, per la part est i en els dos sentits de la marxa.

Altres punts que també es van tallar han estat el carrer de Colom sota el pont de la C-58, i el carrer de Badalona davant de la Zona Esportiva. Així mateix, s’ha tallat l’accés a les Martines des de la carretera de Rubí sota el pont de la C-58, i l’accés al carrer Tren de Baix des de la
rotonda de Santa Eulàlia per acumulació d’aigua.

La Biblioteca del Districte 6, tancada

A causa de les fortes pluges la biblioteca del Districte 6 de Terrassa, situada a la Rambla Francesc Macià, 193, estarà tancada durant tot el dia. S’està treballant amb la intenció de reobrir la biblioteca demà al matí. Altres equipaments municipals han registrat incidències menors que no han afectat de manera significativa la seva activitat habitual i en aquests moments s'estan portant a terme els treballs necessaris per poder restablir la normalitat en les pròximes hores.

També hi ha afectacions a la xarxa de Rodalies de Catalunya que acumula entre mitja hora i una hora de retards per les acumulacions d'aigua a les vies.
Més de 100 mm 

Terrassa ha registrat 94 mil·límetres (mm), segons l'estació que el Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat). Una xifra similar recollida en un dels punts de la xarxa d'estacions meteorològiques meteoclimatic, que ha estat de 105.4 mm.

Els serveis municipals de Gestió de l’Espai Públic, Eco-Equip, Mobilitat i Medi Ambient treballen hores d’ara per restablir-hi la normalitat amb la major brevetat possible. S’estan retirant terres, pedres i restes vegetals a diferents punts dels polígons industrials del sud de la ciutat, concretament els de Santa Margarida, Can Guitard i Can Parellada.

Diferents equips treballen també actualment en dos punts de la ronda de Ponent (pont del carrer Dom Bosco i tram Sardenya-Dr. Fleming i al parc de les Gueraldes. Al Parc de Vallparadís, s’han acumulat terres a la Font de l’Apotecari, s’ha desbordat el canal al pla del Mas de la Castlània i s’ha embussat l’embornal de la Devesa. També hi ha equips inspeccionant diferents sectors de la ciutat per detectar altres danys que s’hagin pogut produir.
 

Una altra mostra de la intensitat de la pluja ha estat amb les trucades que ha rebut el 112, fina a les sis de la matinada d'aquest dimecres. En total, des de Terrassa 140, gairebé la meitat de les que s'han registrat la comarca -316-, sent el Vallès la zona amb més sol·licituds, després del Barcelonès.   

Edifici desallotjat a Sabadell

Els bombers han hagut de desallotjar un bloc de pisos, situat al carrer Peñalara, per l'aparició d'esquerdes. Una vintena de veïns han abandonat l'immoble. També s'han fet tres rescats per persones atrapades dins del vehicle.

L'evacuació s'ha produït sobre les dues de la matinada, després que els Bombers rebessin l'avís a l'1.43 d'aquest dimecres. En total una vintena de persones han abandonat les seves llars.

Prèviament, han hagut de rescatar a diverses persones que han quedat atrapades dins del vehicle. El primer, abans de la mitjanit, al carrer Lacy, el següents, passades les 12 de la nit, al pont 1 de la Gran Via i a la Rambla Ibèria, a l'altura del Pintor Borrassà. Tot plegat en una última nit i matinada en què el cos ha efectuat una trentena de sortides, la majoria relacionades amb inundacions que s'ha produït per diversos punts de la ciutat.

Sense FGC entre Sant Quirze i Sabadell

També hi ha hagut afectacions al transport públic. La línia S2 de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), entre les estacions de Sant Quirze i Can Feu-Gràcia, ha quedat tallada i hi ha servei alternatiu per carretera, amb la col·laboració d'autobusos de Transports Urbans de Sabadell (TUS).  Tot i així, des de FGC s'ha recomanat desplaçar-se fins a Sabadell Nord per utilitzar l'intercanviador amb Rodalies, a l'estació de Sabadell Nord.