El grup de suport dels detinguts el 23-S els recorda un mes després del seu empresonament

S'ha organitzat una concentració de suport al Racó del Campanar, a les 19.30 hores

L'operatiu de la Guàrdia Civil, als voltants de la plaça de les Dones del Tèxtil
L'operatiu de la Guàrdia Civil, als voltants de la plaça de les Dones del Tèxtil | Juanma Peláez
NacióSabadell
22 d'octubre del 2019
Els amics i familiars dels detinguts el passat 23 de setembre a Sabadell, en el marc de l'operació policial, ordenada pel jutjat central número 6 de l'Audiència Nacional, ha preparat una concentració de suport per aquest dimecres a la tarda, quan farà un mes del seu empresonament.  Aprofitant aquest mes, han fet una convocatòria per reclamar que tornin a casa. Una cita, que es durà a terme a partir de les 19.30 hores, i que comptarà amb les intervenciones de l'artista sabadellenc Elgio, Tamara Carrasco, Valtònyc i familiars, entre d'altres. 

Una nova acció d'aquesta plataforma en aquest últims 30 dies per recordar les dues persones detingudes a la ciutat, després que el passat diumenge se celebrés, a la plaça de la Creu Alta, una jornada amb diferents activitats com ara actuacions musicals, circ i un dinar popular, entre d'altres. 

Així com, la històrica manifestació que va acollir Sabadell cinc després de l'operatiu de la Guàrdia Civil a la ciutat, amb 12.000 persones manifestant-se contra el seu ingrés a presó. 

Un mes entre reixes 

El magistrat de l'Audiència Nacional va enviar a presó a set dels nous detinguts, perquè hi havia prou indicis per considerar que podrien formar part d'una organització "amb una estructura jerarquitzada" que té per objectiu "instaurar la República catalana per qualsevol via, incloses les violentes".

Per això, va determinar presó provisional contra ells, sostinguda per la gravetat dels delictes, les penes que comporten, el perill que es puguin destruir proves importants per a la investigació, que es poguessin exiliar, o el perill de reiteració delictiva.