L'oposició proposa que la ciutadania triï l'ús del nou Portal de Sant Roc

Malgrat ser minoria al consistori, els tres grups municipals proposen un concurs d'idees per a decidir el futur de l'espai

LaTorre
22 d'octubre del 2019
Els grups municipals de Junts per Terrassa, Ciutadans i PSC han emès un comunicat en què proposen la convocatòria d'un concurs d'idees amb intervenció de jurat qualificat que valori la millor proposta per als usos futurs de l'espai alliberat pel tancament de l'aparcament subterrani del Portal de Sant Roc de Terrassa.

A principis de setembre l'Ajuntament de Terrassa va anunciar el tancament de l'espai "davant les dificultats tècniques i econòmiques que feien molt difícil el compliment dels coeficients de seguretat que marca la normativa actual". Ara, se li ha de trobar un ús, i els partits de l'opisició hi han volgut dir la seva.

Segons les parts firmants és "pertinent no deixar passar l'oportunitat per realitzar una mirada àmplia i ambiciosa que possibiliti l'estudi d'altres usos, alternatius o complementaris als proposats pel Servei de Mobilitat" per afegir que "és imprescindible donar continuïtat a l'aposta iniciada durant l'anterior mandat a favor de la transparència i la participació ciutadana".

Per a recolzar la idea, els tres partits de l'oposició posen com a exemple el procés participatiu i concurs d'idees iniciat en el Projecte del Parc de la República, que va començar al gener d'aquest any i ara ja es troba en obres després que al març s'acabés el procés participatiu.

L'entesa entre aquests tres grups suposa un precedent a nivell municipal, però no podrà ser aprovada, ja que Jordi Ballart i Tot per Terrassa (10 regidors) compten amb majoria a l'Ajuntament després del seu pacte amb ERC (7 regidors). Així doncs, caldrà veure el posicionament del govern respecte pel que fa a la proposta en qüestió.