La innovació centra la nova jornada de l'àmbit sociosanitari de MútuaTerrassa

Es tracta de l’onzena edició i se celebra el proper dimarts, 22 d’octubre, a partir de les 9h a l’Edifici Docent de MútuaTerrassa

Redacció
21 d'octubre del 2019
Amb el propòsit de donar a conèixer les experiències i els treballs desenvolupats el passat 2018 en matèria sociosanitària, el proper 22 d’octubre l'Edifici Docent acollirà la XI jornada científica de l'Àmbit de Servei Sociosanitari de la Fundació Vallparadís de MútuaTerrassa. Sota el títol “La innovació com a motor de futur”, els professionals d'aquest àmbit provinents de diferents centres gestionats per l’esmentada fundació exposaran les tesis doctorals, treballs o estudis que han estat presentats recentment en prestigiosos certàmens o congressos nacionals i internacionals.

La inauguració anirà a càrrec del Dr. Esteve Picola, director general de l'entitat i del Sr. Ramon Ramells, gerent de l'Àmbit de Servei Sociosanitari. Acte seguit s'esdevindran les presentacions de dues tesis doctorals defensades durant el passat 2018 i de set treballs i experiències, totes elles vinculades al terreny sociosanitari. A més, per primera vegada, la jornada contempla també una exposició de prop d’una quinzena de pòsters d’altres treballs desenvolupats també l’any passat.

A tall d’exemple, les presentacions abordaran temàtiques centrades en aspectes tan diferenciats com la intervenció psicoeducativa en persones afectades d’esquizofrènia, la bioètica en la presa de decisions, les intervencions amb gent gran a través de la musicoteràpia, el dret a decidir de les persones amb trastorn mental sever, l’exercici físic o el disseny de programes que aportin una millora a les persones que viuen en un residència, fins a projectes d’interrelació de les persones amb discapacitat intel·lectual i el seu entorn.

La jornada contempla també la intervenció de Ship2B, una reconeguda entitat d’impuls i acceleració de projectes d’innovació amb impacte social, de la qual la Fundació Vallparadís és partner del seu laboratori Tech4 social.