Divulgació

Una conferència sobre l'atenció obre la temporada de tardor del cicle «90 minuts per viure»

Sota la ponència de Josep Maria Fericgla, s'hi parlarà de les manifestacions i conseqüències de la manca d'atenció

per LaTorre, Redacció | 21 d'octubre de 2019 a les 13:39 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 21 d'octubre de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El cicle de conferències 90 minuts per viure obre la temporada de tardor amb la ponència del Doctor en Antropologia social i cultural, Josep Maria Fericgla. A la conferència, titulada La importància de l'atenció per la vida humana, es parlarà de les manifestacions i conseqüències de la manca d'atenció.

"Allà on les persones dipositem l'atenció es on dipositem literalment la vida" explica Fericgla. Una afirmació que es repeteix des de fa segles tant a les grans religions com a les tradicions espirituals esotèriques i exotèriques. D'aquí que la major part de tècniques de creixement humà, tan tradicionals como actuals, se centren en educar l'atenció, en entrenar-se per evitar que es dispersi. 'La manca d'atenció durant la primera infància actua amb la mateixa dinàmica que la manca de qualsevol altre nutrient, segueix les mateixes lleis' avança el ponent.


Josep Ma Fericgla és Doctor en Antropologia social i cultural, llicenciat en Història general, amb cursos superiors de psicologia. També és especialista en etnopsicologia, etnologia amazònica i en mites, màgia i religió. Fericgla ha estat professor de la Universitat de Barcelona, de la Universidat de Salamanca i de diverses universitats americanes. Des de fa més de vint anys, crea i dirigeix diversos tallers de creixement humà i és autor de nombrosos articles científics i de 29 llibres.

 

Participació