Arriben les pluges precedides d'un inici de setmana ennuvolat

El termòmetre experimentarà un descens

Vianants sota la pluja
Vianants sota la pluja | Juanma Peláez
LaTorre
21 d'octubre del 2019
Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, aquest dilluns estarà poc ennuvolat a la meitat oest fins a migdia, mentre que a la resta la nuvolositat augmentarà i quedarà mig o molt ennuvolat al final del matí. A la tarda la nuvolositat augmentarà en general i el cel quedarà cobert o molt ennuvolat en conjunt.

Al final del matí arribaran alguns ruixats a punts de la meitat nord del litoral. A partir de la tarda els xàfecs afectaran punts del litoral i prelitoral i són possibles de més aïllats i dispersos a la resta del país. Seran entre febles i moderats, tot i que podran ser forts al sector central del litoral. Acumularan quantitats entre minses i poc abundants, tot i que podran ser abundants al litoral central.

La temperatura mínima serà moderadament més baixa, mentre que la màxima baixarà entre lleugerament i moderadament. La temperatura mínima es mourà entre 2 i 7 ºC al Pirineu i Prepirineu, entre 6 i 11 ºC a la depressió Central, entre 8 i 13 ºC al prelitoral i entre 12 i 17 ºC al litoral. La temperatura màxima oscil·larà entre 13 i 18 ºC al Pirineu i al Prepirineu i entre 16 i 21 ºC a la resta, tot i que localment podrà ser més alta a punts de l'interior.