El govern de Terrassa preveu una pujada d'impostos pel 2020

Bona part de les inversions aniran destinades a la neteja i a l'atenció a les persones

Comissió informativa de pressupostos de l'Ajuntament de Terrassa.
Comissió informativa de pressupostos de l'Ajuntament de Terrassa. | Aj. Terrassa
19 d'octubre del 2019
El govern de Terrassa, liderat per Tot per Terrassa i ERC-Mes, ja té a punt l'avantprojecte de pressupostos i ordenances pel 2020. En una comissió informativa extraordinària, celebrada aquest dimarts al matí, el govern terrassenc ha fet públic el document on s'especifica l'increment de l'IBI i la taxa de residus.

En concret, el document argumenta l'augment de la pressió fiscal als ciutadans, com la manera d'equilibrar el capítol d'ingressos amb el de despeses previstes.  Per tant, el govern de Ballart proposa l’augment del 5% de l’Impost de Béns Immobles (IBI) i de la Taxa de
Residus, i d’un 2% en l’Impost d’Activitats Econòmiques (IAE), la Plusvàlua i els Guals. 

També es vol fer una actualització general del 2% de les taxes i preus públics, excepte les
taxes sobre la prestació de serveis en centres docents de titularitat municipal i les taxes relatives a Serveis Socials. En el document, el govern assegura que "la pressió fiscal a Terrassa es manté en nivells moderats i la ciutat continua per sota de la mitjana catalana".

D'aquesta manera es vol aconseguir un augment de gairebé 4 milions d'euros pel 2020. La proposta garanteix el sistema de bonificacions i ajuts socials.

Focalitzats en la neteja i l'atenció a les persones

Un dels reptes que el nou govern de la ciutat vol posar-hi remei és en la neteja i la gestió dels residus. És per això que en aquest primer pressupost del mandat, els partits que lideren la ciutat volen invertir-hi més diners. Segons la seva proposta, el pressupost ordinari de l'Ajuntament de Terrassa augmentaria un 5% i se situaria en 208,2 milions d'euros.

El pressupost d’inversions seria de 9 milions d’euros dels quals es destinaria una partida de 1,8 milions en millorar la neteja a la ciutat. També s'invertirà en polítiques socials i d’atenció a
les persones vulnerables, al manteniment i millora de l’espai públic i dels equipaments cívics, esportius i educatius, a la implantació del Pla de Mobilitat, a l’educació, al suport i foment
de la cultura i la implantació de nous programes culturals o a l’economia. També està prevista una partida de mig milió d'euros destinada a habitatge.