Pas endavant per crear una empresa municipal d'energia a Terrassa

El regidor de Medi Ambient, Sostenibilitat i Energia, Carles Caballero, ha visitat la seu de Barcelona Energia

El regidor de Medi Ambient, Sostenibilitat i Energia, Carles Caballero, a la seu de Barcelona Energia
El regidor de Medi Ambient, Sostenibilitat i Energia, Carles Caballero, a la seu de Barcelona Energia | Aj. Terrassa
Redacció
17 d'octubre del 2019
Un dels eixos del programa del nou govern de Terrassa és estudiar la viabilitat de crear una operadora pública d'energia verda, és a dir, una empresa pública d'energia. Terrassa ja té la gestió pública de l'aigua i ara es proposa un pas més, i fer el salt en l'àmbit energètic.

El regidor de Medi Ambient, Sostenibilitat i Energia, Carles Caballero, ha visitat la seu de l'empresa pública que ja funciona a Barcelona, Barcelona Energia. Es tracta de la comercialitzadora pública d'energia metropolitana que treballa per impulsar un nou model energètic més sostenible, basat en l’eficiència, la generació d’energies renovables i la participació ciutadana.

Caballero ha pogut conèixer així de primera mà l'experiència de la creació i posada en marxa d'aquesta empresa, que té per objectiu oferir energia cent per cent renovable i aportant transparència i proximitat al client.

En la reunió també han participat el director de Barcelona Energia, Iu Gallart; la directora de Projectes de l'Agència d'Energia de Barcelona, Irma Soldevilla; la directora de Serveis de Medi Ambient i Serveis Urbans, Energia i Qualitat de l'Ajuntament de Barcelona, Cristina Castells; i el director de desenvolupament Corporatiu de TERSA; Oriol Vall-llovera. I, per part de l'Ajuntament de Terrassa, la directora de l'Àrea d'Urbanisme i Sostenibilitat, Cristina Escudé; el director de Serveis de Medi Ambient, Marc Cadevall; i el tècnic de Gestió Energètica, Josep Maria Mallén.