Cs Terrassa presentarà una moció de suport als afectats per les mobilitzacions contra la sentència del procés

Javier González reclama a l'alcalde, Jordi Ballart, que mostri la seva solidaritat amb la població de la ciutat que no se sent representada pels ideals separatistes

Centenars de manifestants tallen la C-58 a Terrassa per rebujtar la sentència.
Centenars de manifestants tallen la C-58 a Terrassa per rebujtar la sentència. | Anna Mira
Redacció
16 d'octubre del 2019
Actualitzat a les 17:29h
El portaveu del Grup Municipal de Ciutadans (Cs) a l'Ajuntament de Terrassa, Javier González, ha anunciat avui en roda de premsa que la seva formació prepara "una moció de suport als ciutadans que han vist perjudicat els seus drets a la lliure mobilitat durant les mobilitzacions contra la sentència del procés".

González ha avançat que la moció es presentarà a debat en la pròxima Junta de Portaveus i "convidarem a la resta de grups i al senyor alcalde que se solidaritzin a aquesta iniciativa de suport a una part de la població de Terrassa que és majoritària". El líder de Cs ha explicat que "molta gent d'aquesta ciutat se sent agredida pels esdeveniments que van tenir lloc ahir".

Javier González ha afegit que moltes persones "van sofrir greus problemes per a accedir als seus llocs de treball, no van poder arribar als seus centres d'estudi ni desplaçar-se pel territori a causa d'unes mobilitzacions que van traspassar tots els límits del raonable bloquejant carreteres, serveis públics i fins i tot l'aeroport de Barcelona".

En aquest sentit, González ha advertit que "el dret a manifestar-se, a opinar i a protestar inherent a qualsevol democràcia consolidada com la nostra no implica que es puguin trepitjar els drets de la resta de ciutadans".

Des de Cs, "respectem les sentències judicials" i "l'única cosa que volem és que es garanteixi l'estat de dret, el compliment de les lleis i que es compleixin les condemnes", ha assenyalat González. A més, el portaveu ha responsabilitzat a l'alcalde, Jordi Ballart (Tot per Terrassa), de "no haver sabut defensar a aquesta institució per a mantenir-la a resguard de les pretensions dels separatistes".