sentència 1-O

JxTerrassa exigeix al govern que cessi tota l'activitat com a «acte de protesta en majúscules» a la sentència

Considera que Ballart va fer "una declaració d'intencions" allunyada de l'excepcionalitat del moment

per Anna Mira , Terrassa , 15 d'octubre de 2019 a les 17:00 |
L'endemà de la sentència condemnatòria als presos independentistes, entre els quals hi ha el terrassenc Josep Rull, Junts per Terrassa, ha fet una roda de premsa per explicar el seu posicionament en relació amb l'actitud del govern local.

El seu portaveu, Miquel Sàmper, considera que paralitzar l'agenda institucional de l'Ajuntament, però només en aquells temes no transcendentals "no és suficient". Per Sàmper l'Ajuntament hauria de cessar tota l'activitat com a "acte de protesta en majúscules" a la sentència. En aquest sentit, Sàmper considera que "ha arribat el moment que l'alcalde (Tot per Terrassa) i el primer tinent d'alcalde (ERC-MES), es posicionin".


"Si no som capaços de veure l'excepcionalitat del moment, ho convertim en normalitat", ha assegurat el portaveu de Junts en relació amb la declaració que va fer Ballart i que l'ha qualificada de "declaració d'intencions". Segons Sàmper "no es traca d'estar a favor de la independència, sinó que es tracta de la vulneració dels drets humans".

Sàmper també ha volgut recordar que Terrassa és una ciutat "especialment afectada" per la sentència perquè aquesta tindrà conseqüències tant per Lluís Puig, a Brussel·les, com per l'antic director dels Mossos d'Esquadra, Pere Soler, ambdós conciutadans.


Igual com va fer ahir en declaracions després de la Junta de Portaveus extraordinària que el seu partit va demanar, Sàmper ha qualificat la sentència de ser "una evidència del fracàs de la política". "Fins que l'estat espanyol no sigui capaç de resoldre el problema endèmic amb Catalunya, la inestabilitat a Espanya es pot fer perpètua".

 

Participació